Baraka Labor, a pop up étterem

A költözés előtt álló Baraka az új helyszín birtokba vétele előtt megnyitotta pop up éttermét, ahol az új ízek mellett a régi klasszikusokkal is találkozhatunk.

Baraka Labor a Culinarisban

A Baraka Restaurant & Lounge elköltözik az Andrássy útról. Már készül az új, igazán különleges és Magyarország egyik legszebb étterme, ám az őszi nyitás előtt útba ejtettek még egy megállót. A belváros szívében, az V. kerületi Culinaris üzletben rendezték be kísérleti „laborjukat”, ahol a Baraka védjegyévé vált ételek mellett, igazi meglepetésekkel is készülnek.

Letisztult elegancia

Hétfőtől szombatig, este 7-től 11 óráig várják a vacsoravendégeket a Balassi Bálint utcában. Az étlap rövid, ámde annál csábítóbb. A háromfogásos Labor menüben a séf, Bíró Norbert, bátran szabadjára engedheti fantáziáját és kísérletezhet új ízekkel, alapanyagokkal, ételekkel. Találunk még itt ötfogásos, degusztációs menüt is, ami a gourmet-kalandok híveinek erősen ajánlott.

Bíró Norbert, a született séf >>

Spárgaleves karottával és kucsmagombával

Annak sem kell szomorkodnia, aki a korábban megszokott, klasszikus Baraka-fogásokra vágyik, hiszen újra átélhetjük a megszokott kulináris gyönyöröket az olyan jól bevált klasszikus fogásokkal, mint a kínai ötfűszeres sült kacsamell vagy a pirított libamáj földimogyoróval, portóiban párolt körtével. Ez utóbbi érdekessége, hogy a vörösboros mártás olyan Bíró Norbertnek, mint egy péknek az anyakovász. Nagy becsben tartja és időről-időre elrak belőle egy keveset, hogy később az eredeti ízeket és műalkotásokat sokszorosítsa. Teszi mindezt már majd’ tíz esztendeje.

Baraka Labor megnyitó

Izgalmas kihívás elé néz most a Baraka csapata, de a jelek szerint minden a legnagyobb rendben alakul. Annak ellenére, hogy kisebb konyhában, új gépekkel és berendezésekkel, teljesen más környezetben helyezték üzembe pop up éttermüket, a megnyitón ebből kevés látszott.

Libamáj pirítva, földimogyoróval, portóiban párolt körtével

Újra megcsodálhattuk hazánk egyik legjobb séfjének zsenialitását, és mérhetetlenül elégedett hümmögések közepette győződtünk meg arról, hogy a hirtelen felbukkanó belvárosi konyhán ugyanazt a fine dining színvonalat találjuk, mint a korábbi éttermekben, ráadásul megfizethető áron. { GALÉRIA = title:Baraka%20Labor, 1,0,2,3,4,5,6 }

Baraka Labor a CulinarisbanCím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 7.Asztalfoglalás: 06-1-483-1355Nyitva tartás: hétfőtől szombatig, 19-23 óráig

Baraka Labor >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...