Feldobnád a grillpartikat, vagy csak unod már a sós főtt kukoricát, és kipróbálnál valamilyen izgalmas új ízt? Akkor jó helyen jársz, elkészítettük ugyanis az év legkülönlegesebb fűszerezésű pikáns kukoricáját, amelyért garantáltan oda lesz mindenki, aki csak megkóstolja.
A Bang bang kukorica nem véletlenül kapott ilyen érdekes nevet, ugyanis tényleg bombaként robban a szájban. Kétféle chiliszósz, fokhagyma, lime és koriander is kerül abba a „vajba”, amivel a főtt kukoricát lekenjük, és később a grillen megpirítjuk.
Az egész recept elkészítése nem vesz fél óránál több időt igénybe, magában is kiváló étel, de remekül passzol grillhúsok és grillezett zöldségek mellé is.
Mi kell hozzá?
6 darab csöves kukorica, 3 evőkanál vaj (olvasztott), 100 ml chiliszósz (édes chiliszósz), 1 evőkanál chiliszósz (Sriracha vagy más sós chiliszósz), 2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva vagy mozsárban törve), 2 db lime (vagy citrom frissen facsart leve), só és fekete bors ízlés szerint, 1 csokor koriander (vagy friss petrezselyem)
Kezdjük a Bang bang vaj elkészítésével!
Egy közepes tálban keverjük össze az édes chiliszószt, a vajat, a Srirachát, a fokhagymát és a lime levét. Ízesítsük sóval és borssal.
A kukoricákat tisztítsuk meg, majd dobjuk főni forrásban lévő vízbe 5-7 percre. Nem kell teljesen puhára főznünk, elég ha félpuhára főzzük, hiszen a grillen fogjuk ropogósra sütni.
Melegítsük fel a grillt közepesen magas hőfokúra. Kenjük meg a kukoricacsöveket a Bang bang-szósszal, majd kezdjük el grillezni őket 10-15 percen át.
Időnként forgassuk meg, és a maradék chilis vajjal locsoljuk vagy kenjük meg őket, amíg megpuhulnak és egy nagyon picit odakap a hő vagy a parázs (ne legyen égett).
Tálalás előtt korianderrel vagy friss petrezselyemmel díszítjük.
A bang bang kukorica teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Recept és fotók: Hering András
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept főszerkesztőnktől, Hering Andrástól: