Bang bang! Ez a pikáns kukorica szó szerint ízbombaként robban a szádban

Feldobnád a nyári főtt kukoricát? A következő recept egészen különlegessé teszi a nyár egyik legnépszerűbb ételét. Készülj fel, mert ez a kukorica igazi ízbombaként fog robbanni a szádban!

Feldobnád a grillpartikat, vagy csak unod már a sós főtt kukoricát, és kipróbálnál valamilyen izgalmas új ízt? Akkor jó helyen jársz, elkészítettük ugyanis az év legkülönlegesebb fűszerezésű pikáns kukoricáját, amelyért garantáltan oda lesz mindenki, aki csak megkóstolja.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

A Bang bang kukorica nem véletlenül kapott ilyen érdekes nevet, ugyanis tényleg bombaként robban a szájban. Kétféle chiliszósz, fokhagyma, lime és koriander is kerül abba a „vajba”, amivel a főtt kukoricát lekenjük, és később a grillen megpirítjuk.

Az egész recept elkészítése nem vesz fél óránál több időt igénybe, magában is kiváló étel, de remekül passzol grillhúsok és grillezett zöldségek mellé is.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Mi kell hozzá?

6 darab csöves kukorica, 3 evőkanál vaj (olvasztott), 100 ml chiliszósz (édes chiliszósz), 1 evőkanál chiliszósz (Sriracha vagy más sós chiliszósz), 2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva vagy mozsárban törve), 2 db lime (vagy citrom frissen facsart leve), só és fekete bors ízlés szerint, 1 csokor koriander (vagy friss petrezselyem)

Kezdjük a Bang bang vaj elkészítésével!

Egy közepes tálban keverjük össze az édes chiliszószt, a vajat, a Srirachát, a fokhagymát és a lime levét. Ízesítsük sóval és borssal.

A kukoricákat tisztítsuk meg, majd dobjuk főni forrásban lévő vízbe 5-7 percre. Nem kell teljesen puhára főznünk, elég ha félpuhára főzzük, hiszen a grillen fogjuk ropogósra sütni.
Melegítsük fel a grillt közepesen magas hőfokúra. Kenjük meg a kukoricacsöveket a Bang bang-szósszal, majd kezdjük el grillezni őket 10-15 percen át.

Időnként forgassuk meg, és a maradék chilis vajjal locsoljuk vagy kenjük meg őket, amíg megpuhulnak és egy nagyon picit odakap a hő vagy a parázs (ne legyen égett).
Tálalás előtt korianderrel vagy friss petrezselyemmel díszítjük.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

A bang bang kukorica teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept főszerkesztőnktől, Hering Andrástól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...