Sokkal jobb, ha a banánt nem pépesíted, ha muffinba sütöd

A banános muffin készítésének bevett lépése, hogy a gyümölcsöt villával pépesre törjük. Ez azonban nem feltétlenül jó ötlet. Napi Tippünkben eláruljuk, miért kerüld ezt a lépést, és mit tegyél helyette.

A banános muffin az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető muffin, ráadásul többféleképpen ízesíthető, és mindenmentesen is működik. Az élményt azonban a muffin állaga nagyban befolyásolja, ebben az esetben pedig egy olyan dologgal tudod elrontani a textúrát, ami alapvetően bevett szokás a banános muffinnál: a gyümölcs pépesítése. Ehelyett okosabb, ha csak felkockázod a banánt!

Kiderült, hogy eddig rosszul készítettük a banános muffint

Kockázd fel a banánt a muffinhoz

Ráncolod a szemöldököd? Megértjük, valóban ellentétes ez mindennel, amit eddig tudtunk, azonban a banán pépesítésével az a probléma, hogy így több nedvességet enged a tésztába, ezért fennáll a veszélye, hogy a muffin átázik. A másik oldalról viszont, mivel nem pépesíted, csak apróra vágod, a banán megtartja az alakját, így nem enged annyi nedvességet a tésztába, ezáltal könnyedebb érzetet kölcsönöz. Ráadásul így evés közben kis gyümölcsdarabokra haraphatsz rá, ami izgalmasabbá teszi az egész ízélményt.

Ha attól tartanál, hogy a gyümölcsdarabok túl kemények lesznek, nem kell aggódnod.

A sütési hő elég ahhoz, hogy a darabok megpuhuljanak, így nem lesznek olyan kemények, mint nyersen, mégis szép kontrasztot alkotnak a tészta többi részével.

Készítsd el ezeket a banános muffinokat:

Kókuszos banánmuffin

Banánkenyér lett volt, de aztán rájöttem, hogy a múltkori forgatáshoz bevittem a formámat a stúdióba, úgyhogy muffin lett. Nem is baj, szerintem évek óta nem sütöttem muffint, ...

Banánkenyérmuffin

Ezek az édes kis banános muffinok nagyszerű nassolnivalók olyanoknak, akik gyors és megúszós desszertre vágynak, akik időhiányban szenvednek, vagy akik hátuk közepére sem kívánnak egy ...

Még néhány tipp a banános muffinhoz

A banán aprításán túl van még néhány dolog, amivel befolyásolni tudod, milyen muffinok kerülnek ki a sütődből.

Először is, a megfelelő banánfajtát használd: a módszer olyan banánokkal működik jól, amelyek érettek, de nem túl érettek!

Bár jó ötletnek tűnhet a barna pöttyös és teljesen barna banánokat muffinba átmenteni, de ilyenkor ezek már túl puhák a daraboláshoz (ha nagyon muszáj, akkor ezeket pépesítve használd, hogy megelőzd az élelmiszerhulladékot).

Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Banános muffin

Elég gyakran van érett banán, és ilyenkor sütök belőle muffint. A Nagy süteménykönyvben találtam. (Gabula András-Halmos Monika-Korpádi Péter-Patyi Árpád) Sokat sütöm, mert ez a fiam ...

Másodszor, miután hozzáadtad az apróra vágott gyümölcsöt a tésztához, ne keverd az összetevőket túl erőteljesen!

A legjobb technika, ha a gyümölcsdarabokat óvatosan belehajtogatod a tésztába, ezzel tudod elkerülni, hogy összetörd őket, és pépessé váljanak. Amint a száraz hozzávalók elkeverednek a tésztában, már kész is vagy. Ha több percen át tart a kevergetés, az tönkreteszi az állagot, és kemény muffint eredményez. A túlkeverés elkerülésének egyik módja, ha elektromos keverő helyett kézzel csinálsz mindent. Végül, ha még több textúrát szeretnél, adj a tésztához olyan extra alapanyagokat, mint az apróra vágott dió vagy csokoládépasztilla (vagy csokidarabok).

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasonló trükköket olvashatsz az alábbi cikkekben is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...