Muffin lesz a banánkenyérből ebben a villámgyors receptben

A banánkenyér önmagában is egy gyors és praktikus édesség, de ha szeretnénk ezeket a kvalitásait még tovább javítani, akkor elég, ha előveszünk egy muffinformát. Készen álltok egy szuper receptre?

Ahogy a neve is sugallja, a banánkenyérmuffin az édes, gyümölcsös kenyér és a kis, falatnyi sütemény találkozásából születik. Egészen pontosan úgy, hogy az önmagában is pofonegyszerű édesség tésztáját nem a hagyományosan megszokott edénybe, hanem a muffinforma kis kelyheibe kanalazzuk. De mit nyerünk ezzel? Nos, egyszerre több mindent is.

A banánkenyérmuffin receptjéért kattints a képre!

A banános muffinok első nagy előnye a gyorsaság: mivel nem egy nagy formában sül a massza, sokkal rövidebb idő alatt elkészül majd a süteményünk. A banánkenyér amúgy is hajlamos nagyon hosszadalmasan sülni, biztosan mindannyian futottunk már bele egy középen nyersen maradt kenyérbe: ez a muffinok esetében szinte lehetetlen szcenárió.

Szintén nagy előny a praktikusság: ha muffinpapírt is használunk, szinte alig kell majd mosogatnunk.

Egy légmentes dobozban tárolva pedig akár 3 napig megmaradnak majd a sütemények. Semmi esély a kiszáradásra vagy a megszomorodásra. Persze sokkal valószínűbb, hogy a tárolással nem kell majd bajlódnunk, ugyanis a kis muffinok csak úgy etetik magukat: észre sem fogjuk venni, és már el is tűnt mind a tizenkettő.

Süssünk banánkenyérmuffint!

Hozzávalók:

4 közepes db banán (1 a tetejére), 100 ml napraforgó olaj, 60 g barna cukor, 2 db tojás, 150 g finomliszt, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál gyömbérpor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 ek barna cukor

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeverésen 160°C-ra. Egy 12 lyukú cupcake-formát béleljünk ki papírokkal. A három banánt pépesítsük össze egy tálban, és tegyük felére. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a barna cukrot, a vaníliaaromát és a tojásokat. Adjuk hozzá a banánpürét, és verjük addig, amíg minden összeáll, és szép krémes lesz.

Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt fűszereket. Tegyük a masszát habzsákba, és adagoljuk a papírkapszulák kb. feléig. Kissé ütögessük a pulthoz a muffinformát, hogy elterüljön a tészta.

A negyedik banánt karikázzuk fel, és forgassunk meg a banánszeleteket 3-4 evőkanál barna cukorban, majd mindegyik muffin tetejére tegyünk egyet, és kissé nyomjunk bele. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, 15-20 percig. Légmentesen záródó dobozban 3 napig elállnak.

A banánkenyérmuffin receptjéért kattints a képre!

A banánkenyérmuffin receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...