Az ok, amiért nem kéne kidobnod a banán szálait

Jobb, ha nem tüntetjük el a banán szálacskáit, hiszen milliónyi jó tulajdonsággal bírnak.

Megkezdjük a banánt, és legtöbbször még az első harapás előtt elkezdjük leszedegetni róla a kis szálakat... Vannak, akik mindezt azért teszik, mert nem találják őket bizalomgerjesztőnek, mások a kesernyés ízt kifogásolják. Bármi is annak az oka, hogy megszabadulunk a banán apró kis szálaitól, jobb ha többé nem tesszük.

Az ok, amiért nem kéne kidobnod a banán szálait

Mik ezek a vékony szálak?

A banán vékony szálai igazából floémkötegek, amik lényegében a gyümölcs belső vízvezetékei.

Ezek felelnek azért, hogy a cukrokat és a fotoszintézis egyéb termékeit oda pumpálják, ahová csak szükséges. Különösen erősnek kell lenniük, hogy el tudják végezni ezt a fontos feladatot, így a banán többi részéhez képest összetettebb rostfajtákból állnak.

"Bár kifejezetten nem teszteltük ezeket, valószínű, hogy a tápértékükben eltérések mutatkoznak. Mivel egy meghatározott feladat elvégzésére szánják őket, valószínűleg meghatározott szerkezettel rendelkeznek, amely támogatja ezt a munkát. Így elvárható, hogy a szokásos ehető banánhústól eltérő összetett profillal rendelkezzenek" – mondta Nicholas D. Gillitt tudományos főigazgató.

Tehát a szakértők szerint semmiképpen nem érdemes kidobni ezeket, hiszen nagyon egészségesek a bennük található tápanyagok és rostok miatt.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek