Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy almába, egy eperbe vagy egy szőlőbe beleharapnánk anélkül, hogy megmosnánk, igaz? Azonban azoknál a gyümölcsöknél, mint például a banán, melyeket meghámozunk, már nem tesszük meg ugyanezt, pedig az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint bizony a banánt is meg kell mosni.

Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

A héjas termékeket tiszta folyóvízzel kell megmosni, még akkor is, ha azt tervezzük, hogy kidobjuk őket. Ez a biztonságos élelmiszer-kezelés legjobb gyakorlata, hogy minimalizáljuk a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjutását a belsejében lévő gyümölcsre, amelyet el akarunk fogyasztani

– mondta Tamika Sims, az International Food Information Council (Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács) élelmiszer-technológiai kommunikációs vezető igazgatója a HuffPostnak.

Bár a banánnak vastag a héja, így nehezebben jutnak be a különböző szennyeződések a húsába, amikor azonban átvágunk a külsejét, a kés a héjon lévő bármit az ehető húsra nyomhatja, ami keresztfertőzést okozhat.

Ha megmossuk csökkenthetjük ennek a kockázatát. Persze ez nem azt jelenti, hogy sterilizáljuk, de lényegesebben kevesebb esélyt adunk, hogy baktérium kerüljön az ételünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...