Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy almába, egy eperbe vagy egy szőlőbe beleharapnánk anélkül, hogy megmosnánk, igaz? Azonban azoknál a gyümölcsöknél, mint például a banán, melyeket meghámozunk, már nem tesszük meg ugyanezt, pedig az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint bizony a banánt is meg kell mosni.

Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

A héjas termékeket tiszta folyóvízzel kell megmosni, még akkor is, ha azt tervezzük, hogy kidobjuk őket. Ez a biztonságos élelmiszer-kezelés legjobb gyakorlata, hogy minimalizáljuk a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjutását a belsejében lévő gyümölcsre, amelyet el akarunk fogyasztani

– mondta Tamika Sims, az International Food Information Council (Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács) élelmiszer-technológiai kommunikációs vezető igazgatója a HuffPostnak.

Bár a banánnak vastag a héja, így nehezebben jutnak be a különböző szennyeződések a húsába, amikor azonban átvágunk a külsejét, a kés a héjon lévő bármit az ehető húsra nyomhatja, ami keresztfertőzést okozhat.

Ha megmossuk csökkenthetjük ennek a kockázatát. Persze ez nem azt jelenti, hogy sterilizáljuk, de lényegesebben kevesebb esélyt adunk, hogy baktérium kerüljön az ételünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek