Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy almába, egy eperbe vagy egy szőlőbe beleharapnánk anélkül, hogy megmosnánk, igaz? Azonban azoknál a gyümölcsöknél, mint például a banán, melyeket meghámozunk, már nem tesszük meg ugyanezt, pedig az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint bizony a banánt is meg kell mosni.

Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

A héjas termékeket tiszta folyóvízzel kell megmosni, még akkor is, ha azt tervezzük, hogy kidobjuk őket. Ez a biztonságos élelmiszer-kezelés legjobb gyakorlata, hogy minimalizáljuk a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjutását a belsejében lévő gyümölcsre, amelyet el akarunk fogyasztani

– mondta Tamika Sims, az International Food Information Council (Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács) élelmiszer-technológiai kommunikációs vezető igazgatója a HuffPostnak.

Bár a banánnak vastag a héja, így nehezebben jutnak be a különböző szennyeződések a húsába, amikor azonban átvágunk a külsejét, a kés a héjon lévő bármit az ehető húsra nyomhatja, ami keresztfertőzést okozhat.

Ha megmossuk csökkenthetjük ennek a kockázatát. Persze ez nem azt jelenti, hogy sterilizáljuk, de lényegesebben kevesebb esélyt adunk, hogy baktérium kerüljön az ételünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek