Nincs többé gyorsan barnuló banán: ezzel a módszerrel 3 hétig friss marad

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az előző nap vásárolt banánt másnapra már barna foltokkal tarkítva vette a kezébe. Sajnos a banán borzasztóan gyorsan bebarnul, főleg szobahőmérsékleten, de mai Napi Tippünkkel akkor is frissen tarthatod akár hetekig is, ha kilószámra vettél belőle.

A téli időszakban erősen kezd megcsappani a gyümölcs- és zöldségválaszték, ilyenkor még inkább előtérbe kerülnek az olyan termények, amikhez egész évben hozzájuthatunk. Ilyen a banán is, ami viszont nagyon gyorsan barnulásnak indul, és sok esetben nincs már gusztusunk ahhoz, hogy elfogyasszuk. Lássuk, milyen módszerrel akadályozhatjuk meg, hogy ne barnuljon be a banán napok alatt, és akár 3 hétig friss maradjon!

A banánt már a hozzátáplálás kezdetekor is lehet kisgyermeknek adni

A banán gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ráadásul rohanós napokon is megsegíthet, ha lapul egy a táskádban. Édes íze miatt rengeteg süteménybe beépíthetjük, ráadásul így egészségesebb verziót is kapunk végeredményül, hiszen természetes édesítőszerként is funkcionál:

Banánkenyér-csiga

Kedvenc banános süteményünk ízeit felhasználva készül ez a foszlós, édes péksütemény: maga a tészta és a töltelék is jó sok banánt tartalmaz, ettől nemcsak kellemes ízű, de ...

Banánkenyérmuffin

Ezek az édes kis banános muffinok nagyszerű nassolnivalók olyanoknak, akik gyors és megúszós desszertre vágynak, akik időhiányban szenvednek, vagy akik hátuk közepére sem kívánnak egy ...

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Ha pedig szeretnéd, hogy akár 3 hétig is friss maradjon gyümölcsöd, akkor adunk egy tuti tippet, hogy teheted ezt meg!

Íme a megoldás!

Vásárlás után rögtön csomagold be frissentartó fóliával a szárát ott, ahol a fáról leválasztották. Minél szorosabbra csomagolod, annál jobb. Ezután akaszd fel a gyümölcsöt akár a spájzban vagy olyan helyen, ahol nem zavar, mert így saját súlya miatt nem nyomódik össze.

Ha szeretnéd, hogy a már meghámozott, felbontott banán is sokáig elálljon, akkor nézd meg ezt a videót:

@amycrosslegacy

Saving a banana for 3 days after being peeled 🤯🤯🤯🤯 even being able to save a banana until the next snack time is huge! The top 25 produce hacks are in the new #1 best seller on kindle I Bought It, Now What? Check The Cross Legacy out on Instagram with 88k followers learning produce and grocery savings daily. #keepbananasfreshforlonger #thecrosslegacy #strawberriesinajar #bananas #feedinglittles #babyledweaning #momhacks #fruit #healthyliving #kitchenhacks #ballcanning #glassstorage

♬ original sound - The Cross Legacy

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...