Végleg bezár egy balatonszemesi gyöngyszem

Ismét búcsút kell intenünk egy sokak számára kedves helynek: most Balatonszemesen döntöttek egy étterem/közösségi tér bezárása mellett.

Szomorú hírt közölt a Balatonszemesen található, 2019-ben nyitott Resti nevű vendéglátóhely, közösségi tér és bringás pihenő: augusztus 20-án végleg bezártak - írja a Sokszínűvidék.

A Resti épülete éjjel, forrás: Facebook

A hírt Facebook-oldalukon adták vendégeik, követőik tudtára:

A Resti 2019-ben nyitott, bizonytalan jövővel, azóta is minden nyárra kételkedve készültünk, viszont bizakodással, hiszen teljes mértékben szerelem projekt volt, amit reméljük ti is észrevettetek a hozzáállásunkon, vendégszeretetünkön. Köszönjük nektek ezt az 5 nyarat, mindenki támogatását és érdeklődését a Resti megmaradásával kapcsolatban, a rengetegszer elhangzott “ugye lesztek jövőre is?” kérdést

- írták búcsúbejegyzésükben

Hogy mi a bezárás oka?

A Resti épülete 17 évig üresen állt, amikor is 2019-ben a közösségi tér működtetői kibérelték, most viszont úgy tűnik, a MÁV tulajdonában álló épületet mégis lebontják.

Érdekesség, hogy 2021-ben petícióval sikerült megmenteni a helyet.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...