A Balatonnál az árak nem évenként, akár naponta nőhetnek és csökkenhetnek

Nyár elején több helyen is lehetett látni, mennyit nőttek az árak a Balatonnál tavalyhoz képest. Úgy tűnik, egyre többeknek tűnik fel a nem kis mértékű áremelkedés. 

Legutóbb az énpénzem.hu nevű portál nézett körbe a Balatonon, több olvasó ugyanis azt jelezte, hogy az idő jobbra fordulásával és hétvégi rohammal egyetemben az árak is emelkednek. A portál írói ugyan azt nem tapasztalták, hogy hétvégenként nőnének az árak, azt viszont bárki észreveheti, hogy a vevőcsalogató táblák sok helyen krétával rajzolt (tehát könnyen és gyorsan átírható) árlistán hirdetik termékeik árát, így viszont nem lehet egységesen vizsgálni a valódi árakat.

Néhány, évek óta figyelt helyen a portál azonban mégis utánajárt annak, július mi a helyzet az előző évekhez képest. Például az északi part egyik kisebb strandján 2018-ban a hamburgert még 650, a sajtburgert 700 forintért lehetett kapni, idén viszont az előbbi 850, míg utóbbi étel 950 forintba kerül, ami 30% feletti drágulást jelent. A strandolókat is megkérdezték az árak emelkedéséről, azonban senki sem akadt, aki úgy érezte volna, hogy emelkedtek az árak.

Sült hekk Kornéltól

A balatoni halsütők kínálatában majdnem mindegyikben megtaláljuk a sült Heck (Hekk, Hake, stb.) elnevezésű halat. Olyannyira elterjedt, hogy talán sokan közülünk hajlamosak azt ...

Főtt kukorica 2.

Nagyon sokan ott "rontják" el, hogy "mindegy alapon" veszik meg a kukoricát... Vásárlásnál nyugodtan kukucskáljunk a  levelek alá, hogy nem kukacos-e. A legfinomabb nyári kukorica nem ...

Retró strandos lángos

A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit ...

Ugyanezen a környéken a hekk dekánként 480 forint, a korábbi 450 forinttal és az átlagos kínálati árakkal szemben. A portál szerint minden esetben drágultak az árak a tavalyi helyzethez képest, volt olyan hely ahol nem krétatáblán, de a képes étlapon több átragasztás is látható volt.

Ezt is olvasd el! - Elszálltak a balatoni árak? - ennyibe kerül a lángos és a hekk a magyar tengernél

A déli parton Siófok környékén (az Ezüstparton és Zamárdiban) is valamennyire felfelé kúsztak az árak. Például a fagylalt gombóca a korábbi 220-230 forint helyett jellemzően inkább 250 forint. A palacsinta 200 forint helyett 220-250 forintba kerül. Lángost találtak 1100 forintért is, bár többnyire – esetenként éppen hogy – ezer alatti árat igyekeznek a büfékben kiírni.

Büfék helyett sokan inkább a hipermarketeket választják

A déli parton alig bukkantak olyan nyaralókra, akik ne panaszkodtak volna a drágulásra. Ugyanakkor viszonylag szűk területen is óriásiak lehetnek az árkülönbségek, érdemes tehát a mindig ugyanoda visszatérőknek egy kicsit körbenézni, hátha máshol jobb árakat találnak. Több olyan parti büfét is láttak, amelyekben az előző években látott sorállások már sehol sincsenek. A balatoni hipermarketekbe viszont nem egyszer szinte be sem lehetett férni - írja az énpénzem.hu.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via énpénzem.hu, napi.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...