Durva, mennyit fizethetünk egy darab lángosért a Balatonon

Borzalmasan megdrágult a Balaton egyik kedvenc strandétele. Nézzük, mennyiért falhatjuk a lángost a magyar tengernél.

Az ATV Híradójának riportjából kiderült, hogy egy sima lángos már ezer forint fölött kapható a Balaton nyugati partján. A balatoni vendéglátóhelyek jelenleg még előszezoni árakon kínálják a különböző fogásokat, éppen ezért júniustól drágulás várható.

Az Index cikke alapján a Sokszínű Vidék azt írja, hogy tavalyihoz képest 10 százalékos áremelkedésre kell számítani. Bár sok vendéglátóegység igyekszik a jelenlegi összegeket tartani,

főszezonban újabb drágulás várható, szakemberek szerint 8-10 százalékra kell majd számítani.

A Pénzcentrum egyik olvasója az oldalnak elküldte az egyik balatonfüredi büfé árait, melyből kiderült, hogy a sima lángosért 1000 forintot, a sajtos-tejfölösért 1900-at, a tonhalasért pedig 3600 forintot kell kipengetni.

Vizes lángos

Igazi klasszikus a lángos, ezért néha a strandon kívül is megkívánja az ember. Így most elkészítettük otthon, és még tuti többször is el fogjuk!

Klasszik lángos

Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát!

A többi fogás sem éppen olcsó, hiszen babgulyást 2600 forintért, a gírosztálat 3200 forintért árulják. Azonban a lap szerint ezek is előszezoni árak, így ezek is növekedhetnek.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...