Megvan, mennyibe kerül és hol kapható a Balaton nyertes fagyija

A különleges hozzávalókkal készült mangó sorbet nem csak a Balaton közelében lesz elérhető.

Ahogy arról a napokban mi is írtunk, a balatoni tövises mangó sorbet lett 2023-ban a Balaton fagyija, amelyet a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mestere alkotott meg. Most arra is fény derült, hogy pontosan hol és mennyiért lehet majd ezt a különlegességet kóstolni!

Ennyibe kerül a Balaton fagyija

Különleges hozzávalókkal készült

A nyertes mangó sorbet egyik fő alkotóeleme a homoktövis, amely egy biominősítésű balatonújlaki ültetvényről származik.

A mangó édessége és a homoktövis savassága-citrusossága alkotja meg a sorbet egyedi ízvilágát

– mesélte a korábbi évek többszörös különdíjasa, Varga Tamás, az Amaretto Fagyizó mestere.

550 forintért kínálják a sorbetet

Az Amaretto Fagyizó a Sokszínű vidék megkeresésére elárulta, hogy 550 forintért kínálják a győztes fagylalt gombócát. Ám, családi kedvezmény is elérhető náluk, valamint nyolc vagy annál több gombóc vásárlása esetén 50 forint kedvezményt is adnak.

A díjnyertes fagylaltunk megtalálható Balatonalmádiban az Amarettóban és az Amaretto Due-ban, napokon belül pedig a győri és a pápai üzletünkben is

– közölték.

A korábbi évek alapján jól látszódik, hogy a győztes ízt előállító cukrászdák forgalma egyértelműen megnő. Sőt, akár 10-15 százalékos növekedést is hozhat nekik a díj, hiszen a vendégek sok esetben kifejezetten a Balaton Fagyija miatt térnek be a nyertes fagylaltot kínáló cukrászdákba.

Ti megkóstolnátok a 2023-as Balaton Fagyiját?

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...