Igazi kuriózum lett 2022-ben a Balaton Fagyija

Az idei évben a balatonakarattyai Sissi Fagyizó kreációja lett a nyertes.

A Balatoni Turizmus Szövetség immár 9. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt, a versenyre összesen 15 fagyikölteményt neveztek be a Balaton környéki cukrászdák, fagylaltozók – olvasható a Nyitott Balaton Facebook-oldalán.

Az eredményt a zsűri pénteken délelőtt jelentette be Balatonföldváron, a csodálatos balatoni panorámával rendelkező Balaton Klub teraszán.

Igazi kuriózum lett 2022-ben a Balaton fagylaltja

Az idei évben a balatonakarattyai Sissi Fagyizó „Eszterházy epercsoda levendulával” fagyija nyerte el a Balaton Fagyija címet.

A rendezvényen néhány különdíj is gazdára talált: a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó „Füredi Napfény” fagyija, a marcali Mester Étterem, Cukrászda „Pálmalevél fagylalt feketeribizli jellyvel” fagyija és a balatongyöröki Promenád Kávéház „Cserszegi Álom” fagyija kapott elismerést még a zsűritől.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...