5 főzési hiba, amit tényleg jobb lenne mellőznöd

Ismersz olyat, aki mindent jól csinál a konyhában? Vajon létezik ilyen ember? Nem tudjuk biztosan a választ, de az fix, hogy van pár olyan baki a konyhában, amit jobb, ha elkerülsz.

Senki sem születik profinak és hibátlannak, a konyhában sem, még egy séf sem. Ezt fontos megjegyezni, DE. Miért ne javítanánk átlagunkon azzal, hogy a jó tanácsokat megfogadjuk, a rossz szokásokat és a hülye gyakorlatokat meg megszüntetjük? Hát nem? Tudtad például, hogy a sütéshez és főzéshez használt olajokat mindig jó, ha sötét helyen tartod, távol a hőtől? Vagy hogy csomó esetben feleslegesen hámozod meg a zöldségek vagy gyümölcsök héját?

Lássuk, melyek azok a bakik, amiket jobb, ha elkerülsz:

Receptajánló:

Sütőben sült cukkinis rágcsa

Ha lehet, mindent sütőben sütök, ezek a kedves, ropogós cukkini karikák is így végezték. A bundázásuk pofon egyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát, nincs vele ragacsos munka. Minél ...

Gombagyros tejmentes tzatzikivel

Gombából készítettünk gyrost, és még mi is meglepődtünk, mennyire finom lett! A fűszerkeverék igazán autentikus ízt kölcsönöz a gombának, a shawarma-szerű sütés pedig a szuper ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okosság:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...