Bajba került Budapest egyik legjobb piaca

Úgy tűnik, nem néz túlzottan fényes jövő elé a budapestiek egyik legrégebbi és legkedveltebb piaca.

A túl sok üres üzlethelyiség és a kevés bérlő okoz nem kis fejtörést a Fény utcai piac Kft., a II. kerületi önkormányzat illetve a főpolgármester, Örsi Gergely számára - írja a napi.hu.

Örsi a profilkötöttség feloldását javasolja, azaz hogy engedélyezzék, hogy a piacon ne csak élelmiszert lehessen árulni - ha ez nem jön be, gyermekmegőrző illetve irodahelyiség szerepel a további tervek között.

A közkedvelt és igen nagy múltú budai piac az utóbbi években elég tragikus időszakon van túl – a 2017-es húsbotrányról mi is írtunk, itt. A bérlők és a vásárlók száma jelentősen visszaesett azóta (többek közt a Nébih rajtaütése és a munkaerőhiány miatt), jelenleg 30%-kal kevesebben járnak ide vásárolni, mint pár éve, és 15 üzlethelyiség áll bérlő nélkül, ami az üzemeltetőnek havi 300.000 ezerbe kerül helyiségenként, azaz összesen évi 54 millió forintba.

A cég adózott eredménye 2017-ben és 2018-ban 30 millió forintra csökkent.

Balatoni lángos

Régebben meg voltam győződve, hogy otthon nem lehet igazán jó lángost csinálni, aztán megkaptam ezt a receptet, kipróbáltam, és most már tudom, hogy sima ügy!

Az őstermelők is kevesen vannak

Az őstermelői szabályozórendszer megváltoztatásával, az elektronikus őstermelői igazolvány bevezetésével jelentős mértékben lecsökkent az őstermelői kereskedői létszám is.

A megoldást abban látják, hogy vállalkozói igazolvánnyal is lehessen asztalt bérelni, nem csak őstermelői státuszban, és hogy ne csak élelmiszert lehessen árulni.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...