Babos furfangok

Babos pogácsa

Ha a bab fáradtas, ízetlen, csipetnyi cukor a főzővízbe úgymond felszabadítja az ízét. Kapormaggal, édesköménnyel, rozmaringgal is lehet „feltupírozni”, de egy csipetnyi zsálya is felfrissíti a szárazbabot. A zöldbabot a szezámmagok bolondítják meg, illetve ha salátáról van szó, a pörkölt, hosszúkás darabogra vágott mandula is nemesíti.

Ha a mirelit zöldbab befagyott a dobozába, egy kis hideg víz a dobozba rövid időn belül fellazítja a babszálakat. Még több zöldbab recept itt!

Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagymás

A főtt zöldbab még inkább megtartja a szép zöld színét, ha nemcsak hideg vízzel „ijesztjük” meg, hanem még jégkockákat is teszünk a vízbe.

Ha a bab már egy hete vagy még tovább „úton van” vagy a hűtőben szunnyad, tehát öregecske és fonnyadt, egy késhegynyi cukor és negyed teáskanálnyi só feléleszti.

Ha a zöldbab túl szálkás, süllyesszük 3 percre forró vízbe. Utána könnyen lehúzhatók lesznek a szálak.

Ha a főtt babból megmarad, gyorsan új ételt készíthetünk belőle, különösen a zöldbabból. Pirítsunk barnára félcsészényi hagymát és tegyük pár kanál vízzel a babra. Apróra vágott szalonna is kivételesen jó ízt ad neki.

Chilis bab 4. -Krityó módra

A babot csak a főzés utolsó pillanataiban sózzuk meg, mert a só meggátolhatja, hogy a bab megpuhuljon.

A babot, ha hideg salátának akarjuk elkészíteni, inkább a főzővízben hagyjuk kihűlni, mintsem egy szűrőben. Így a héja nem pukkad ki.

A fehér bab sótlan főzővize a legmakacsabb vörösbor- és a tintafoltokat is eltávolítja. Még több bab recept itt!

Csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb ...

Babgulyás Gabci Apótól

Idén is eljutottunk addig, hogy megrendezhettük a 2009-es év leányfalui főzőcskézését. Az időjárás két alkalommal már közbeszólt, de most mindenki úgy döntött, lesz, ami lesz, ...

Zöldbabfelfújt

A zöldséges felfújtak a békebeli konyhaművészet kedves ételei. Előszeretettel sütöm a zöldséges felfújtakat tortaformában, mert a szétkattintható szélű tortaforma rém praktikus ...

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!