Sokféle ételt kereszteztünk már életünkben, próbáltuk többek közt a csokicseppes cookie + brownie hibridjét brookie néven, sőt, lasagnével keresztezett leves is főtt már nálunk, most viszont új szerelemgyerek született egy speciális kapcsolatból: az alapvetően édes, legtöbbször csokis babkatészta nemzett utódot az olasz pizzával, hogy kiteljesítse a világ receptrepertoárját a pizzababkával.
Flóra persze megalkotta, és mivel a neten keringő variánsok mind-mind pizzatésztát vettek alapul, ő pedig ezt nem találta kielégítőnek, a klasszikus zsidó babka kalácstésztáját töltötte meg egy etalon szalámis-mozzarellás-paradicsomos pizza feltéteivel.
Az édes kalácstészta elkészítését és megkelesztését tehát semmiképp se mismásoljuk el, mert ez adja a dolog lényegét: mi ezúttal fokhagymával fűszereztük az alaptésztát, hogy a sós, zöldfűszeres-paradicsomos ízekkel tökéletes legyen az olaszos élmény.
A pizzás babka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több zamatos recept itt vár: