Így néz ki, amikor a babka + a pizza gyermeke megszületik

Amikor az édes kalácstészta gondol egyet, és beleszeret a sós, paradicsomos, olaszos pizzába, akkor abból egy hibrid csoda születik: a pizzababka! Flóra megsütötte, mi megettük, most pedig elétek tárjuk a receptet.

Sokféle ételt kereszteztünk már életünkben, próbáltuk többek közt a csokicseppes cookie + brownie hibridjét brookie néven, sőt, lasagnével keresztezett leves is főtt már nálunk, most viszont új szerelemgyerek született egy speciális kapcsolatból: az alapvetően édes, legtöbbször csokis babkatészta nemzett utódot az olasz pizzával, hogy kiteljesítse a világ receptrepertoárját a pizzababkával.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Flóra persze megalkotta, és mivel a neten keringő variánsok mind-mind pizzatésztát vettek alapul, ő pedig ezt nem találta kielégítőnek, a klasszikus zsidó babka kalácstésztáját töltötte meg egy etalon szalámis-mozzarellás-paradicsomos pizza feltéteivel.

Pizzás babka feltekerés előtt, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Az édes kalácstészta elkészítését és megkelesztését tehát semmiképp se mismásoljuk el, mert ez adja a dolog lényegét: mi ezúttal fokhagymával fűszereztük az alaptésztát, hogy a sós, zöldfűszeres-paradicsomos ízekkel tökéletes legyen az olaszos élmény.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A pizzás babka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...