Így néz ki, amikor a babka + a pizza gyermeke megszületik

Amikor az édes kalácstészta gondol egyet, és beleszeret a sós, paradicsomos, olaszos pizzába, akkor abból egy hibrid csoda születik: a pizzababka! Flóra megsütötte, mi megettük, most pedig elétek tárjuk a receptet.

Sokféle ételt kereszteztünk már életünkben, próbáltuk többek közt a csokicseppes cookie + brownie hibridjét brookie néven, sőt, lasagnével keresztezett leves is főtt már nálunk, most viszont új szerelemgyerek született egy speciális kapcsolatból: az alapvetően édes, legtöbbször csokis babkatészta nemzett utódot az olasz pizzával, hogy kiteljesítse a világ receptrepertoárját a pizzababkával.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Flóra persze megalkotta, és mivel a neten keringő variánsok mind-mind pizzatésztát vettek alapul, ő pedig ezt nem találta kielégítőnek, a klasszikus zsidó babka kalácstésztáját töltötte meg egy etalon szalámis-mozzarellás-paradicsomos pizza feltéteivel.

Pizzás babka feltekerés előtt, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Az édes kalácstészta elkészítését és megkelesztését tehát semmiképp se mismásoljuk el, mert ez adja a dolog lényegét: mi ezúttal fokhagymával fűszereztük az alaptésztát, hogy a sós, zöldfűszeres-paradicsomos ízekkel tökéletes legyen az olaszos élmény.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A pizzás babka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...