Így néz ki, amikor a babka + a pizza gyermeke megszületik

Amikor az édes kalácstészta gondol egyet, és beleszeret a sós, paradicsomos, olaszos pizzába, akkor abból egy hibrid csoda születik: a pizzababka! Flóra megsütötte, mi megettük, most pedig elétek tárjuk a receptet.

Sokféle ételt kereszteztünk már életünkben, próbáltuk többek közt a csokicseppes cookie + brownie hibridjét brookie néven, sőt, lasagnével keresztezett leves is főtt már nálunk, most viszont új szerelemgyerek született egy speciális kapcsolatból: az alapvetően édes, legtöbbször csokis babkatészta nemzett utódot az olasz pizzával, hogy kiteljesítse a világ receptrepertoárját a pizzababkával.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Flóra persze megalkotta, és mivel a neten keringő variánsok mind-mind pizzatésztát vettek alapul, ő pedig ezt nem találta kielégítőnek, a klasszikus zsidó babka kalácstésztáját töltötte meg egy etalon szalámis-mozzarellás-paradicsomos pizza feltéteivel.

Pizzás babka feltekerés előtt, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Az édes kalácstészta elkészítését és megkelesztését tehát semmiképp se mismásoljuk el, mert ez adja a dolog lényegét: mi ezúttal fokhagymával fűszereztük az alaptésztát, hogy a sós, zöldfűszeres-paradicsomos ízekkel tökéletes legyen az olaszos élmény.

Pizzás babka, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A pizzás babka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek