Bab és káposzta duója a tányéron, nem szokványos, de ha ránézünk, egyből elnyeri a tetszésünket, és arra gondolunk, miért nem készítettük még sosem együtt őket... A válasz egyszerű: gondolatban való összekapcsolásuk közben felmerül a puffadás lehetősége. De hiszen minden zöldséges étel után felfújódik cseppet az ember, nem? Egy sima csicseris hummusz és pita kettőse is elrepíthet, sőt kalóriában még túl is tesz a káposztafeltéttel tálalt babos hummuszon.
Bab
Ezt a babos hummuszt magában, mindenféle feltét nélkül is szívesen fogyasztjuk. Pillanatok alatt elkészíthető, főleg, hogyha van otthon konzervünk, nagyszerű abból is, hiszen a legtöbb termék már teljesen természetesen, rövid párolással, mindenféle hozzáadott anyag nélkül készül. Ez a hummusz cannellini babból a legjobb, ez az egyik legenyhébb, minden más zöldséghez, feltéthez lágyan simuló ízű babféle. A vörösbabot hagyjuk meg a mexikói babpürébe, ezen inkább a sárga kukorica vagy a fehér rizs mutat jól.
Tudtad?
Toszkána gyöngyszeme, a cannellini világos színű, szinte hengeres alakú, enyhén aromás ízű szemes bab. Jól használható levesekben, pürékben, salátákban, köretként. Vásárolhatjuk kimérten szárazbab avagy konzerv formájában.
Káposzta
Fehér, és azon belül is a csúcsos káposzta lehet a legjobb kísérője a babpürének. Ez jóval kisebb méretben kapható, így rögtön az egészet el tudjuk készíteni, nem kell azon izgulni, hogy a maradék elfonnyad a hűtőben. Sütés közben kapja meg szép barnás színét, amivel majd klasszul megkülönbözteti magát a babhummusz tetején.
Fűszerolaj
Frissen vágott petrezselyem minden krém tetején jól mutat, semmiképpen ne hagyjuk ki, de fűszerolajba rejtve is csodás kiegészítő a káposzta mellett. Zöldes árnyalatával egy új tónust hoz a tányérra.
Paradicsom és szójaszósz
A káposzta szomszédjaként pár szem koktélparadicsomot is megsüthetünk a tálcán, ezzel még izgalmasabbá téve az elénk táruló képet. Szójaszószos, olajos, fűszeres páccal locsolhatjuk a sütőben készülő zöldségeket, így nem kell túl sok só sem rájuk, a szójaszósz nagyon mély ízt kölcsönöz nekik.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: