Sose gondolnád, hogy a bab és káposzta ilyen jó párost alkot

Két, télen is sok jóval kecsegtető alapanyag, amelyeket jobb kombinációban nem is lehetne összeállítani, ezen kívül nagyszerű vegán ebéd- vagy vacsoraopció válik belőlük.

Bab és káposzta duója a tányéron, nem szokványos, de ha ránézünk, egyből elnyeri a tetszésünket, és arra gondolunk, miért nem készítettük még sosem együtt őket... A válasz egyszerű: gondolatban való összekapcsolásuk közben felmerül a puffadás lehetősége. De hiszen minden zöldséges étel után felfújódik cseppet az ember, nem? Egy sima csicseris hummusz és pita kettőse is elrepíthet, sőt kalóriában még túl is tesz a káposztafeltéttel tálalt babos hummuszon.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Bab

Ezt a babos hummuszt magában, mindenféle feltét nélkül is szívesen fogyasztjuk. Pillanatok alatt elkészíthető, főleg, hogyha van otthon konzervünk, nagyszerű abból is, hiszen a legtöbb termék már teljesen természetesen, rövid párolással, mindenféle hozzáadott anyag nélkül készül. Ez a hummusz cannellini babból a legjobb, ez az egyik legenyhébb, minden más zöldséghez, feltéthez lágyan simuló ízű babféle. A vörösbabot hagyjuk meg a mexikói babpürébe, ezen inkább a sárga kukorica vagy a fehér rizs mutat jól.

Tudtad?

Toszkána gyöngyszeme, a cannellini világos színű, szinte hengeres alakú, enyhén aromás ízű szemes bab. Jól használható levesekben, pürékben, salátákban, köretként. Vásárolhatjuk kimérten szárazbab avagy konzerv formájában.

Káposzta

Fehér, és azon belül is a csúcsos káposzta lehet a legjobb kísérője a babpürének. Ez jóval kisebb méretben kapható, így rögtön az egészet el tudjuk készíteni, nem kell azon izgulni, hogy a maradék elfonnyad a hűtőben. Sütés közben kapja meg szép barnás színét, amivel majd klasszul megkülönbözteti magát a babhummusz tetején.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Fűszerolaj

Frissen vágott petrezselyem minden krém tetején jól mutat, semmiképpen ne hagyjuk ki, de fűszerolajba rejtve is csodás kiegészítő a káposzta mellett. Zöldes árnyalatával egy új tónust hoz a tányérra.

Paradicsom és szójaszósz

A káposzta szomszédjaként pár szem koktélparadicsomot is megsüthetünk a tálcán, ezzel még izgalmasabbá téve az elénk táruló képet. Szójaszószos, olajos, fűszeres páccal locsolhatjuk a sütőben készülő zöldségeket, így nem kell túl sok só sem rájuk, a szójaszósz nagyon mély ízt kölcsönöz nekik.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...