Sose gondolnád, hogy a bab és káposzta ilyen jó párost alkot

Két, télen is sok jóval kecsegtető alapanyag, amelyeket jobb kombinációban nem is lehetne összeállítani, ezen kívül nagyszerű vegán ebéd- vagy vacsoraopció válik belőlük.

Bab és káposzta duója a tányéron, nem szokványos, de ha ránézünk, egyből elnyeri a tetszésünket, és arra gondolunk, miért nem készítettük még sosem együtt őket... A válasz egyszerű: gondolatban való összekapcsolásuk közben felmerül a puffadás lehetősége. De hiszen minden zöldséges étel után felfújódik cseppet az ember, nem? Egy sima csicseris hummusz és pita kettőse is elrepíthet, sőt kalóriában még túl is tesz a káposztafeltéttel tálalt babos hummuszon.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Bab

Ezt a babos hummuszt magában, mindenféle feltét nélkül is szívesen fogyasztjuk. Pillanatok alatt elkészíthető, főleg, hogyha van otthon konzervünk, nagyszerű abból is, hiszen a legtöbb termék már teljesen természetesen, rövid párolással, mindenféle hozzáadott anyag nélkül készül. Ez a hummusz cannellini babból a legjobb, ez az egyik legenyhébb, minden más zöldséghez, feltéthez lágyan simuló ízű babféle. A vörösbabot hagyjuk meg a mexikói babpürébe, ezen inkább a sárga kukorica vagy a fehér rizs mutat jól.

Tudtad?

Toszkána gyöngyszeme, a cannellini világos színű, szinte hengeres alakú, enyhén aromás ízű szemes bab. Jól használható levesekben, pürékben, salátákban, köretként. Vásárolhatjuk kimérten szárazbab avagy konzerv formájában.

Káposzta

Fehér, és azon belül is a csúcsos káposzta lehet a legjobb kísérője a babpürének. Ez jóval kisebb méretben kapható, így rögtön az egészet el tudjuk készíteni, nem kell azon izgulni, hogy a maradék elfonnyad a hűtőben. Sütés közben kapja meg szép barnás színét, amivel majd klasszul megkülönbözteti magát a babhummusz tetején.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Fűszerolaj

Frissen vágott petrezselyem minden krém tetején jól mutat, semmiképpen ne hagyjuk ki, de fűszerolajba rejtve is csodás kiegészítő a káposzta mellett. Zöldes árnyalatával egy új tónust hoz a tányérra.

Paradicsom és szójaszósz

A káposzta szomszédjaként pár szem koktélparadicsomot is megsüthetünk a tálcán, ezzel még izgalmasabbá téve az elénk táruló képet. Szójaszószos, olajos, fűszeres páccal locsolhatjuk a sütőben készülő zöldségeket, így nem kell túl sok só sem rájuk, a szójaszósz nagyon mély ízt kölcsönöz nekik.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...