Kiderült, ki lesz a Michelin-csillagos Babel étterem új séfje

A Babel étterem még tavasszal hintette el a hírt, hogy idén ősszel egy neves észak-európai séf közreműködésével nyitja újra a Michelin-csillagos éttermet. Végre kiderült, kiről is van szó.

Az új konzultáns séf érkezéséről a Dining Guide számolt be, Hlatky-Schlichter Hubert étteremtulajdonos ugyanis sokáig titkolta, ki fogja segíteni az étterem munkáját. A Michelin-csillagos Babel élére nem más érkezik, mint a korábban két csillagot is kiérdemlő Daniel Berlin, aki tanácsadóként illetve konzuláns séfként fogja segíteni a Babel újranyitását illetve az étterem fejlődését.

Ahogy az a Dining Guide cikkéből is kiderül, a Babel a koronavírus-járvány első hullámának kezdete, vagyis 2020 márciusa óta tart zárva. Az étterem korábbi séfje, Veres István tavaly nyáron köszönt el az étteremtől, azóta pedig még nem alakult ki az étterem hivatalos csapata.

Daniel Berlin nem mellesleg egy két Michelin-csillagos svéd étterem, a Daniel Berlin Krog vezető séfje volt, az étterem 2018-ban a legjobb észak-európai éttermeket listázó White Guide gyűjtésében olyan éttermek mellett szerepelt, mint a háromcsillagos dán Geranium, a norvég Maaemo vagy a svéd Fäviken. Utóbbi étterem és a Daniel Berlin Krog azóta sajnos bezárt, a séf az elmúlt években zömmel egyedi gasztronómiai élmények szolgáltatásával foglalkozott.

Daniel Berlin nem először jár Magyarországon. Néhány évvel ezelőtt nem más stázsolt többször is éttermében, mint a budapesti MÁK Bistro séfje, Mizsei János. Berlin 2017-ben a MÁK csapatával együtt még egy vacsorát is adott.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...