Babapiskóta házilag

Babapiskóta

Félreértés ne essék: nem tartozom azok közé, aki a gyerekeit kekszekkel, sütikkel, édességekkel tömi, de a tiltásuk mellett sem vagyok. Itt is – ahogy az élet más területein – meg kell találnunk az arany középutat, ami gyerekek esetében talán a legnehezebb, hiszen a felelősség egyedül a miénk.

Az évek alatt arra jutottam, hogy ha már egyszer édességet esznek, akkor az legyen házi készítésű, E-, és minden egyéb nemkívánatos anyagtól mentes. Például sütök nekik babapiskótát – egyéves kortól ajánlott –, aminek az íze megtévesztésig hasonlít a boltiéra, de ezt legalább nyugodt szívvel tudom majd a kis kezükbe adni, tudva, mi van benne.

Még több babakonyha recept itt!

Bár első ránézésre soknak tűnhetnek a hozzávalók, de nem érdemes a megadott mennyiségnél kevesebbet készíteni, ez persze nem azt jelenti, hogy egyszerre tömje magába az aprónép az összeset. A megmaradt babapiskóták egy légmentesen lezárt dobozban sokáig kitűnően tárolhatóak, a későbbiekben pedig a belőle készített tiramisuval meglephetjük a kedvesünket. Tapasztalatból tudom, nem győznek majd nekünk hálálkodni. A siker nem marad el, garantálom! :)

Hozzávalók kb. 50 db-hoz:

  • 4 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 2 evőkanálnyi porcukor

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a só hozzáadásával. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.
  2. A tojások sárgáit egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet átszitáljuk és a kemény tojáshabbal felváltva, több részletben hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.
  3. A masszát habzsákba töltve sütőpapírral bélelt tepsire 10 centis babapiskóta formákat nyomunk. (Ne adjuk fel, néhány darab után ráérzünk, és szabályos babapiskótaformákat tudunk alkotni.)
  4. Meghintjük a tetejüket porcukorral és 160 fokos sütőben légkeverésen 12 perc alatt világosra sütjük.
  5. Rácsra kiszedve hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt babapiskótákat légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Még több babakonyha recept itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...