Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset!

Nyáron igazán nem okoz sok fejtörést a babamenü kitalálása. A gyümölcsök és zöldségek tálcán kínálják magukat, mi most ötletek is adunk, hogyan tudod változatosan beépíteni az étkezésekbe.

Tökfőzelék babáknak

A hiedelemmel ellentétben a legtöbb baba jóízűen eszi a tökfőzeléket. Nyáron friss, télen pedig a nyárról eltett, legyalult, fagyasztott tökből készítsük.

Csak egyszerűen!

Válasszuk a legegyszerűbb megoldást és nyersen kínáljunk minél több gyümölcsöt és zöldséget a csemetéknek (csecsemőknek pürésítve, reszelve, villával összenyomkodva természetesen), hisz így juttathatjuk a legtöbb vitamint a babák szervezetébe. Ha olyan szerencsés helyzetben lennénk, hogy az aprónép maga gyűjtheti be a tízórait a bokorról, nyert ügyünk van, a leszüretelt finomság pillanatakon belűl eltűnik.

Gyümölcsös joghurt

Ritkán veszek ízesített joghurtot, hiszen házilag nagyon egyszerűen megoldható a natúr joghurt felturbózása és az eredmény sokkal finomabb, egészségesebb, mint a bolti változat. Télen ...

Főzelékfaló

A kisebbekkel még könnyebb dolgunk van, eleinte imádják a különféle főzelékeket, használjuk is ki ezt az időszakot, készítsük nekik gyakran.

  • Főzeléket szinte bármilyen zöldségből készíthetünk, párosíthatjuk is őket.
  • A legfinomabb eredményhez alaplében főzzük meg a felkockázott alapanyagokat, majd magával sűrítsük: egy részét pürésítsük le, így már kellően sűrű lesz a főzelék (liszt, habarás, rántás teljességgel szükségtelen).
  • Feltétként kínáljunk hozzá pl. párolt halat.

További főzelék receptek itt >>

Zöld-fehér főzelék babáknak

Hogy őszinte legyek nincs különleges sztorija, úgy jött, hogy a lányom a zöldségeket segített mosni, és párat félrerakott, azt mondta: "Anya ezt főzd meg az öcsinek, neki mostam meg.", ...

Felnőtt fogások a babák tányérján

Hogy az egészen kicsik se maradjanak ki a jóból, készítsük el nekik a nyári slágerfogások (lecsó, tökfőzelék, gyümölcsleves stb.) babaverzióit. Ígérjük, a közönség hálája nem marad el.

Lecsó babáknak

Itt a lecsó szezon, gondoltam, a kisfiamnak is jusson a jóból, ezért neki paprika helyett cukkinivel készítettem, így majdnem ugyanazt falatozott, mint a nagyok :-)

Spenót babáknak

Bár a spenót egészséges, sok benne a C-vitamin, magnézium és a folsav, oxalát-tartalma miatt hetente csak egy alkalommal adjuk a babáknak. Vitamintartalmát megőrzendő, fedő alatt ...

"Fehér" finomfőzelék babáknak

Ez a bébiebéd még jó pár hónapja készült, és pont borsó nélkül. Ha borsót is teszünk bele, akkor azt külön kis edényben pároljuk puhára, mert 1 éves korig javasolt a borsó ...

Bolognai ragu babáknak

Ez volt az első igazi baba-mama ételünk, amikor ugyanazt ebédeltük a kis egyévesemmel. Persze enyhébben fűszereztem, mintha csak felnőtteknek készült volna, de sózni utólag is lehet, ...

Rejtsük el!

Szülőként néha nem árt leleményesnek lenni: egy apró trükk bevetésével például könnyen elérhetjük, hogy szemünk fénye mégiscsak megegye az addig ellenségnek számító zöldséget.

  • Rejtsük bundába és kínáljunk hozzá egy mártogatóst (a gyerekek imádnak mártogatni).
  • Vagy reszeljük le és készítsünk belőle zöldséglepényt, így sem felismerhető már a lurkók számára az alapként használt zöldség.

További bundázott zöldég receptek itt >>

További zöldséglepény receptek itt >>

Fűszerezzünk zölddel!

Minél több friss fűszernövényt használjunk a gyermekek ételeinek ízesítésére, és mekkora boldogság számukra, ha ők csipkedhetik le a zöld levélkéket a szárról.

További babareceptek itt >>

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!