Ha megkérdezzük, valószínűleg a legtöbbünk szerint a leveseket eszik, nem isszák. Több amerikai cég azonban úgy döntött, ideje másképpen gondolkozni erről a kérdésről. A Thekitchn kipróbált négyféle iható levest, csekkoljuk le, mitől különlegesek - ha azok - ezek a kaják!
Züpa Noma
Ez a cég hatféle vegán, organikusan termesztett alapanyagokból álló - alapvetően egy nagyon sűrű, gazdag smoothie-ra emlékeztető - leveset dobott a piacra.
Répa-kókusz-lime, tomatillo-kel-jalapeno, uborka-avokádó, paprika-kurkuma és cékla-bazsalikom-narancs ízben is kaphatóak a levesek.
A egyes ízeket egy, az édestől a csípősig tartó skálán helyezik el, és ajánlást is mellékelnek minden ízhez arról, hogy reggel, délben vagy este célszerű fogyasztani a levest.
Fawen
A kiadós adagban és környezetbarát papírdobozban kapható Fawen három ismerős és klasszikus ízben kapható. Céklás káposzta, brokkoli és karfiol, ezen kívül édesburgonya és vöröslencse ízekben is lehet megkóstolni ezt a vegán levest.
Minden íz kókusztejjel, kókuszvízzel és vitaminokkal is dúsítva van.
Tio Gazpacho
A Tio Gazpacho egy nemes, hagyományos ételt, a spanyol, hideg, kenyérbéllel sűrített paradicsomlevest zárta üvegbe.
Izgalmas verzió a pirított poblano paprikával, kukoricával, lime-al megbolondított leves, és a görögdinnyés, cayenne-borsos, korianderes ízű tápláló finomság is ínycsiklandónak tűnik.
Splendid Spoon
A Splendid Spoon vegán leveseivel egy teljes napot egy tisztítókúrának szentelhetünk. Egy dobozban négy leves érkezik, egy növényi alapú tányér és egy meditációs útmutató, ami segít abban, hogy a maga teljességében, odafigyelve éljük meg az étkezést. Reggelire bazsamecetes, céklás levest falatozhatunk, az ebéd kókusztejes karfiolleves, az uzsonna kurkumás répaleves, a vacsora vöröslencse dal, míg lefekvés előtt édesköményes levest kortyolhatunk.
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Egy ír séfnek elege lett az ingyenes vacsoráért kuncsorgó bloggerekből - botrány a Twitteren