Azt hiszed, tudod, hogy kell enni a hamburgert? - Ne aggódj, mi beavatunk a nagy titokba

Az új-zélandi születésű szakács és hamburger szakértő Daniel Wilson egy nem mindennapi innovációt oszt meg könyvében az olvasókkal. Itt a titok!

Daniel Wilson könyve, aBurger Labegy tökéletes, a burger művészetéről és tudományáról szóló olvasmány, amely újra lángra lobbantja már kicsit megkopott kapcsolatunkat ezzel a kulináris ikonnal.

A Burger Lab számba veszi a tökéletes burger elemeit: a megfelelően puha bucit, a harmonikusan erőteljes ízű és roppanós uborkát, a tökéletes minőségű majonézt és kecthupot. Nem utolsó sorban pedig a szaftos és minden ízében fantasztikus húspogácsát. Ez művészet, vagy már tudomány?

Wilson könyvéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell a hamburgert jól enni! Nem akárhogy, hanem bizony fejjel lefelé!

Íme a technika 4 lépésben:

Plusz négy lépés, csak hogy teljes legyen a hamburgerfogyasztási-kisokos:

"Fiatal burger-faló koromban, nem találtam kellemetlennek, hogy úgy egyem a burgert, ahogy akarom" - mondta Wilson. "Ezért sokkal természetesebbnek tűnt, hogy megtámasszam az ujjammal az alját, és a számba tegyem, de fejjel lefelé" - tette hozzá a végső igazságot a séf.

Tehát halld az igét!

"Ki a hamburgered fejjel lefelé eszed, és megőrzöd ezzel az összetevők sértetlenségét és a hús szaftosságát, terjeszd az igét: egyétek a bureszt mind fejjel lefelé!"

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Megérkezett az ünnepi asztal új sztárja: ez a bejgli tarolni...

Mivel már hazánkban is dubajicsoki-lázban ég mindenki, így várható volt, hogy az új slágertermék a karácsonyi édessségek sorát is megostromolja. Nem kellett sokáig várni, hogy megjelenjen a dubaji csokis szaloncukor és bejgli. Utóbbi pedig még a hagyományos ízeket is letarolhatja.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...