Idén a felvágottból és sajtból készült mézeskalács-házak hódítanak

A téli, különösen a karácsonyt megelőző időszaknak megvannak a maga jellegzetes ételei és italai. A fűszeres forralt bor mellett ilyen a mézeskalács-házikó. A kevésbé édesszájúak azonban valami újdonságra fájt a foguk idén: felvágottból, sajtból és sós ropogtatnivalóból építenek házikókat!

Vajon mit csinált volna Jancsi és Juliska, ha a boszorkány háza mézeskalács helyett szalámiból, sonkából, kolbászból és sajtból épült volna? Akkor is olyan könnyedén falták volna fel? Bár lehet a két kisgyereknek kevésbé vált volna ínyére az ilyen sós falat, a felnőttek azért örömmel elfogyasztották volna. És meg is tehetik, hiszen az év egyik trendje, hogy sokan a hagyományos mézeskalács-ház helyett inkább felvágottakból legózzák össze a kunyhójukat - és ez nem csak mese!

Ezeket az alternatív lakóegységeket 'Charcuterie Chalets'-nek nevezik, amit franciából valahogy úgy lehet fordítani, hogy 'csemegekunyhók'. Az Instagramot ellepték a különböző húsipari termékekből készült, kacsalábon forgó paloták, így az inspirációért sem kell nagyon messzire menni.

Az épület kivitelezése miatt sem kell aggódnod, otthon is könnyedén meg tudod valósítani a saját kis kunyhód. Csak engedd el a fantáziát, és alkoss szabadon a felvágottak, sajtok és krékerek felhasználásával. Legyen idén parmezánból a hó, a gerendákhoz pedig használj grissinit! Hogy egy kis színnel is feldobd a kompozíciót, a kerítést alkosd meg uborkaszeletekből vagy koktélparadicsomból, és már kész is a te saját sós téli mesevilágod. A felépítésénél már csak az elfogyasztása jelent nagyobb élményt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

Címlapkép: Valbella Gourmet Foods Instagram

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...