Vajon mit csinált volna Jancsi és Juliska, ha a boszorkány háza mézeskalács helyett szalámiból, sonkából, kolbászból és sajtból épült volna? Akkor is olyan könnyedén falták volna fel? Bár lehet a két kisgyereknek kevésbé vált volna ínyére az ilyen sós falat, a felnőttek azért örömmel elfogyasztották volna. És meg is tehetik, hiszen az év egyik trendje, hogy sokan a hagyományos mézeskalács-ház helyett inkább felvágottakból legózzák össze a kunyhójukat - és ez nem csak mese!
Ezeket az alternatív lakóegységeket 'Charcuterie Chalets'-nek nevezik, amit franciából valahogy úgy lehet fordítani, hogy 'csemegekunyhók'. Az Instagramot ellepték a különböző húsipari termékekből készült, kacsalábon forgó paloták, így az inspirációért sem kell nagyon messzire menni.
Az épület kivitelezése miatt sem kell aggódnod, otthon is könnyedén meg tudod valósítani a saját kis kunyhód. Csak engedd el a fantáziát, és alkoss szabadon a felvágottak, sajtok és krékerek felhasználásával. Legyen idén parmezánból a hó, a gerendákhoz pedig használj grissinit! Hogy egy kis színnel is feldobd a kompozíciót, a kerítést alkosd meg uborkaszeletekből vagy koktélparadicsomból, és már kész is a te saját sós téli mesevilágod. A felépítésénél már csak az elfogyasztása jelent nagyobb élményt.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE kampánya a magyar termelőkért és kisvállalkozásokért
A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Ismerd meg őket új sorozatunkban, és támogasd őket, ha teheted!
Nosalty#HÁZICSEMEGE: Bazsalikomos kert
Beh Mariann 2014-ben indította útjára a Bazsalikomos kertet, hogy a természet gyógyító növényeit elhozza az emberek számára teák, sóvirágok, ínycsiklandó pestók és lekvárok formájában.
Szász Nóri#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork
A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.
Szász Nóri#HÁZICSEMEGE: Panyolium
Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.
Szász NóriCímlapkép: Valbella Gourmet Foods Instagram