Az érett avokádó olyan, mint a vaj. Lágy és krémes. Éppen ezért kiválóan alkalmas sós, sőt, édes krémekhez is. Készülhet belőle turmix, fagylalt, leves, puding, és persze a klasszikus mexikói mártogatós, a guacamole. Esti filmnézéshez, házibulihoz, laza beszélgetős estéhez nem találsz ennél jobb receptet: mindenki szereti, és öt perc alatt össze lehet dobni. Hagyd viszont a bolti zacskót, és készíts hozzá házi tortilla chipset!
Sósra édeset! Mivel mi sósan ismerjük az avokádót, zöldségnek gondolnánk, de ha Brazíliában tennénk fel ezt a kérdést, a válasz automatikusan ez lenne: az avokádó gyümölcs. Ideje hát megismerni az édes oldalát. Az avokádóturmix uborkával például elsőre talán bizarrul hangzik, de sokkal finomabb, mint hinnéd. Dobj a turmixgépbe az avokádó mellé uborkát, édesítsd mézzel, krémesítsd joghurttal, cseppents hozzá pár csepp citromlevet, hogy elég pikáns legyen, majd érezd, ahogy feltöltődsz energiával!
Az édes avokádóval való ismerkedést egy pudinggal is folytathatod. Ha például gyorsan valami édesre vágysz, turmixolj össze egy érett avokádót kevés porcukorral, kakaóporral és kókusztejjel, tedd fél órára a hűtőbe, és meglátod, egy mennyeien könnyű, egzotikus krém lesz az eredmény.
Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videórecept-rovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)