Az avokádó nem az olcsóságáról híres, így nagyon elkeserítő, ha nem tudjuk időben felhasználni, és mire megennénk, megbarnul. Plusz nehezítő tényező, hogy kívülről általában semmi jele annak, hogy belül erjedésnek indult.
De akkor mégis hogyan kéne tárolni az avokádót, hogy sokáig elálljon?
Az amerikai Lisa Williams szerencsére rájött a tökéletes avokádótárolási módszerre, ami csupán abból áll, hogy a zöldségeket hideg vizes csuporba teszi, és a hűtőben tárolja.
Lisa kísérletet is csinált, és néhány avokádót a csupor mellé tett: míg a üvegben tárolt darabok majdnem 2 hétig életben maradtak, addig a simán tároltak pár napon belül megromlottak. A Facebookon közzétett poszt hatalmas siker lett, így érdemes lehet neked is kipróbálnod ezt a trükköt.
Még több trükk, amit alkalmazhatsz a konyhában: