Ausztráliába költözik a világhírű dán étterem

Ausztráliába költözik a télen tíz hétre a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Noma - írja a The Australian internetes kiadása.

Az étterem ideiglenesen be fog zárni Dániában azért, hogy januárban, az ausztrál nyár főszezonjában a Sydney kikötője mellett fekvő Barangaroo negyedben nyisson ki, ahol heti öt napon fogadja ebédre és vacsorára a gasztronómia szerelmeseit.

René Redzepi, az étterem főséfje elmondta, hogy a kontinens legjobb alapanyagaira épülő eredeti menüvel készül. Mint fogalmazott, mindig is elkápráztatta Ausztrália "hihetetlen sokszínűsége".

"Ausztrália az őslakosoktól származó erős hatásokat a világ minden tájáról érkező újabb közösségekével vegyíti. Amikor mindezt összekevered, az eredmény igazán inspiráló lesz" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontinens remek hely a tanuláshoz.

Noma eddig négyszer nyerte el a világ legjobb éttermének járó címet, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is a mérvadó Restaurant Magazine ötvenes listájának élén végzett. Jelenlegi étlapján olyan fogások találhatóak, mint az akvavit skandináv szeszesitalban pácolt éretlen eper és fehérrépa vagy az ördöghalmáj.

Népszerűsége miatt a dán étterembe három hónapra előre kell asztalt foglalni, és a 18 tételt felsorakoztató étlap fogásai a választható borpárosítással együtt akár több mint 200 ezer forintba is kerülhetnek két személy részére.

René Redzepi eddig két alkalommal költöztette az éttermét a dán fővároson kívülre, 2012-ben Londonban, 2014-ben pedig Tokióban nyitott ki a Noma ideiglenes jelleggel. Mindkét helyszínen élő hangyákat is felszolgáltak a fogások részeként.

A Noma internetes oldala szerint az ausztráliai jelenlétük alatt ételeikben megtalálható lesz minden egzotikus alapanyag "az észak trópusi gyümölcseitől a Tasmaniában őshonos paprika levelén át a legtávolabbi dél érintetlen halaiig".

A Noma ausztráliai vállalkozása része egy együttműködésnek, amelyben az étterem mellett az ausztrál kormányzat turizmusfejlesztő ügynöksége, valamint az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Lendlease csoport vesz részt.

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...