Ez az étel a hosszú élet titka a 111 éves férfi szerint – Nem biztos, hogy megennénk

Egy ausztrál férfi a héten vált a kontinens valaha élt legidősebb emberévé, a hosszú élet titka pedig szerint egyetlen ételben rejlik, amit mi nem biztos, hogy hajlamosak lennénk napi szinten fogyasztani...

Sokan próbálják megfejteni, vajon mi lehet a hosszú élet titka: egyesek szerint a géneken múlik, mások a napi egy pohár vörösborra vagy éppen az ellenkező nem nélküli életre esküsznek, a canberrai Dexter Krueger szerint azonban más lehet a titok nyitja.

Az ausztrál férfi hétfőn lett egészen pontosan 111 éves és 124 napos, ezzel megelőzte az I. világháborús veterán Jack Lockettet, aki 2002-es haláláig volt Ausztrália valaha élt legidősebb férfija. Dexter Krueger jelenleg Queenslandben él egy idősek otthonában, ápolói szerint a férfi esze a mai napig élesen vág, és éppen most is saját életéről szóló biográfiáját írja.

A 111 éves férfi szerint a hosszú élet titka egyszerű:

Csirkeagy. Tudják, a csirkéknek van feje, benne pedig ott van az agy. Mennyei kis finomság, csupán csak egyetlen kis falat.

Krueger 74 éves fia szerint a valaha volt farmer többek között annak is köszönheti hosszú életét, hogy mindig is a természethez közel élt.

Dexter Krueger nem mellesleg már a 111. születésnapján is mesélt az ausztrál televízióknak arról, minek köszönheti hosszú életét. Akkor azt mondta, a napi háromszori étkezés szerinte nem elhanyagolható, valamint akkoriban sok szardíniát és napi fél tucat garnélát evett meg. Krueger most már hivatalosan is Ausztrália valaha élt legidősebb férfija, őt már csak Christina Cook előzi meg a sorban, aki 114 évesen és 148 naposan, még 2002-ben hunyt el.


A hosszú élet titka mások szerint:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...