Heti Menü – elegáns fogások már az ünnepekre hangolva

Ezen az adventi héten mi már kicsit előre tekintünk, és a gyomrunkat és a lelkünket is az ünnepekre hangoljuk: rendhagyó, elegáns, húsos és halas, igen tartalmas főfogásokat ajánlunk nektek hozzájuk illő levessel és desszerttel. Mentsétek és készítsétek el, amelyik megtetszik! (x)

A második adventi héten szeretnénk kicsit előre tekinteni, és különleges, tartalmas húsos és halas ételekkel készülni az ünnepekre: lesz itt garnéla, süllő, szarvas, libamáj, de még kolbász is! Természetesen minden napra ajánlunk levest, főételt és desszertet is, válogassatok, és főzzetek velünk!

HÉTFŐ

A hét első napján egy egyedülálló lencsekrémleves a nyitány, melyet boros pecsenyével kísérünk (Tokaji aszúval, szívsonkából a legfinomabb!), a desszert pedig karácsonyi hangulatú méteres tekercs.

Boros pecsenye

Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán ...

KEDD

Ha kedd, akkor kolbász: a leves klasszikus burgonyaleves legyen, ezt kövesse egy kiadós angol főétel tésztában sült kolbászokkal, az édes ízekért pedig hagyományos lekváros linzer feleljen.

Diós linzerkoszorú

Az omlós tészta megfizethető, gyors az elkészítése és nagyon egyszerű. Roppantmód sokoldalú, változatosan megtölthető, felhasználható, a végeredmény pedig egy istenei teasütemény, ...

SZERDA

A munkahét közepén színes-mutatós sütőtökkrémlevest főzünk, amelyet sokak kedvenc halával, lazacfilével kísérünk, hogy a sort egy pazar, rumos-meggyes lúdlábbal zárjuk.

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

CSÜTÖRTÖK

A mai napon egészen magas szintre emeljük az erőleves fogalmát, főételként garnélarák kerül az asztalunkra fűszeres, paradicsomos raguban, a desszert pedig a citrom ízével csábít.

Paradicsomos-sáfrányos garnéla

Gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a szósz önmagában is isteni, a ...

PÉNTEK

A dolgos hét péntekjére olasz karácsonyi levest készítünk, amit sült hal, ezúttal süllő követ, rizskörettel. Az édesség pedig isteni krémdesszert képében érkezik!

Klasszikus Tortellini en Brodo

A Tortellini en Brodo Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkesége, amelyet Bologna és Modena tekint szülővárosának. Származásának helyéről évszázadokon át tartott a ...

Süllő karácsonyra

2 évvel ezelőtti karácsonyra kaptam ezt a szép süllőt. A gyerekeimnek készítettem el, de mivel az idősebb szálloda és vendéglátás szakon végzett, így egy ideig gondolkodni kellett, ...

Flan, a latin-amerikai krémdesszert

A crème caramel világszerte népszerű és rengeteg variációban létezik. Bár a legtöbben Franciaországhoz kötjük, valójában a spanyoloknál, a portugáloknál és egykori gyarmataikon ...

SZOMBAT

A hétvége első napján elképesztő színű céklalevessel kezdünk, a főfogás libamáj rendhagyó, gyönyörű tálalásban, a desszert pedig sokunk gyerekkori favoritja, Oroszkrém torta.

VASÁRNAP

A hét legvégén egy nagyágyú szakács, Julia Child francia hagymalevesével nyitunk, amit elegáns vadhús, szarvasgerinc követ télies köretekkel, a desszert pedig egy örökzöld családi kedvenc, igazi házi aranygaluska lesz.

Keress még több terméket az Auchan ünnepi kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...