Egy asztalnál a Bortársasággal

A cím akár Agatha Christie egy eddig ismeretlen művének címe is lehetne. A történet pedig úgy kezdődne, hogy főhősünk meghívást kap egy borkóstolóra.

Kíváncsiságtól hajtva elsőként érkezik, bőven a megbeszélt időpont előtt. A megadott címen egy boltot talál, ahol a padlótól egészen a plafonig borospalackok sorakoznak, az eladók pedig szokatlanul kedvesen mosolyognak. Főhősünk teljesen elszokott az efféle természetes kedvességtől. A miliő tökéletes, magával ragadó. Még az idő is lassabban múlik, érezhetően visszafogottabb a tempó, mint odakinn a város utcáin. És főhősünket valami egészen furcsa érzés keríti hatalmába. Mintha a borok megszólítanák. Boszorkányság vagy nem, de annyi biztos, hogy különleges estének néz elébe.

És ez a kis bevezető a valóságban szóról szóra megállja a helyét. A Bortársaság ugyanis Borsuli néven rendszeresen rendez izgalmas beszélgetős esteket, ahol kóstolással egybekötve lehet eszmét cserélni a borokról, sok esetben akár egy-egy borász társaságában. Az ilyen alkalmakra bárki beülhet attól függetlenül, hogy rendelkezik-e az adott témában bármilyen ismerettel.

Másra talán nincs is szükség, mint a bor iránti szeretetre és jó adag kíváncsiságra – minden másról a Bortársaság gondoskodik. Kérdezni pedig egyenesen ajánlott, sőt kötelező. Mert ha valahol, akkor egy ilyen összejövetelen lehet csak igazán választ kapni olyan kérdésekre is, amit addig nem tudtunk feltenni, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem volt kinek.

A témák folyamatosan változnak, de az órarendben mindig szerepelnek olyan alaptantárgyak, mint a kóstolási alapismereteket nyújtó Így iszunk mi vagy a Pezsgő ABC, Fehérbor ABC , esetleg a Vörösbor ABC.

Azon az estén, amelyiken részt vehettem, Borász a házban címmel nagy örömömre Bott Frigyes is jelen volt, így természetesen az ő borait kóstoltuk végig. Közben beszélgettünk, sztorizgattunk, és még játszottunk is, mint ahogyan egy igazi nagy família az asztalnál ülve. Pont, mint egy filmben, vagy egy Agatha Christie regényben, ahol áldozatul csak az ott eltöltött idő esett. Azt pedig nagyon megérte beáldozni.

A Borsuliról bővebb információt itt találtok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...