Elárverezik Diana és Károly 40 éves esküvői tortájának egy szeletét

Árverésre bocsájtanak egy szeletet abból a tortából, amit Diana és Károly herceg esküvőjén szolgáltak fel még 1981-ben.

2021. augusztus 20-án brutális licitháború veheti kezdetét a világ egyik leghíresebb esküvőjén felszolgált tortaszeletért, ami idén töltötte be a negyvenedik "életévét" – korából adódóan így inkább csak relikvia lehet valaki számára, hiszen aligha lehetne megkóstolni ennyi idő eltelte után.

A tortáról

Diana és Károly 1981. július 29-én tartotta az esküvőjét, amin összesen 27 darab emeletes tortát szolgáltak fel. Az ominózus szeletet pedig Károly herceg nagymamájának (vagyis az anyakirálynőnek) egyik alkalmazottja kapta, aki gondosan elcsomagolta a gyümölcstortát, és 40 éven át fagyasztóban tartotta. A szelet 20 centiméter hosszú, 793 grammot nyom, és marcipánból kirakott címerrel díszített. Az alkalmazott egy frissen tartó műanyag fóliába csomagolta a tortaszeletet, és ellátta egy dekoratív felirattal is:

Óvatosan! – Károly herceg és Diana hercegnő esküvői tortája!

Elárverezik Diana és Károly 40 éves esküvői tortájának egy szeletét

2008-ban az alkalmazott családja egy gyűjtőnek adta el a süteményt, aki most továbbadna a kincsen, mindezt egy árverés keretein belül, Károly és Diana negyvenedik házassági évfordulójának apropóján.


Még több a királyi családról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...