-
1.
Olasz ízek a kamrában: bemutatkozik a balzsamecet
Egy izgalmas világ vár ránk, ha túllépünk az egyszerű ételeceten. A balzsamecet például mély, intenzív ízével képes bármikor Olaszországba repíteni minket. Ismerjük meg jobban!
-
2.
A mumus: így nem lesz zavaros a húslevesed (és így javítsd fel, ha az lett)
(Nagy)mamád lelkedre kötötte gyerekkorodban, hogy a húsleves akkor jó, ha áttetszően aranyló, pici, szolid zsírpöttyökkel a tetején, ezért hideg ráz tőle, ha mégis zavaros lesz a végeredmény? Segíteni jöttünk.
-
3.
Mindig egyenletes tortalapok felpúposodás nélkül, négy trükkös lépésben
Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor egy gyönyörű emeletes tortát akarunk házilag sütni, és a piskótalapok felpúposodnak. Ennek elkerülésére most itt van négy lépés, amit követhetünk a sütés alatt.
-
4.
Rebarbara, a (szinte) ismeretlen, fanyar tavaszi kedvenc
Savanykás, fanyar íze miatt könnyű rajongani érte, és aki ismeri, tényleg imádja. Kitűnően párosítható édes alapanyagokkal, szezonális barátjával, az eperrel nagyon jóban vannak. Mire és miben jó a rebarbara?
-
5.
Fedezd fel velünk az ARTICSÓKÁT: izgalmas grillezett zöldséget és tésztát készítettünk
Bár az articsókát távolról is bárki felismeri, kevesen vannak, akik bele mernének vágni az elkészítésébe. Kiderült, hogy nagyon is megéri foglalkozni vele a konyhában, ugyanis nemcsak szép, egyedi külsővel rendelkezik, de ízvilága is nagyon különleges!
-
6.
Ehető és csodás virágok a tányéron – így használják őket a hazai profik
Bársonyvirág, harangvirág, bodza, ibolya, oxalis: ismered az ehető virágokat? Bemutatunk most néhányat profi séfek segítségével. Mizsei János, a MÁK séfje, Mogyorósi Donát, az Olimpia Vendéglő séfje és Dusha Csenge, a SALT cukrászséfje kalauzol el minket.
-
7.
Krémes, egyben sült RÉPA: tavasz a tányéron
A tavasz a konyhába is elhozza a frissességet: itt a zsenge, új répa. Érdemes ilyenkor venni pár csokorral, a cikkből az is kiderül, hogyan lesz a legfinomabb.
-
8.
Krumplipüré krumplinyomó nélkül? Lehetséges, mutatjuk, hogyan!
Nincs krumplipüré krumplinyomó nélkül – vagy mégis? A TikTok népszerű szakácsa bemutatta, hogy igenis lehetséges!
-
9.
Hazai profik tavaszi kedvencei: alapanyagok, amiket a legjobban vártak
Végre kijöttünk a télből és a szürkeségből, úgyhogy érkeznek a legjobb, legfrissebb alapanyagok, színek, illatok, amiket mind nagyon vártunk már - de mivel indítják a profik a tavaszi kínálatukat?
-
10.
Basmati rizs A-tól Z-ig: eláruljuk, hogyan főzd, és mikor használd
Aromájának és puha textúrájának köszönhetően a basmati az egyik legnépszerűbb hosszúszemű rizsfajta. Most összegyűjtöttük, amit tudni érdemes róla!
Bemutattuk nektek az articsókát, megfejtettük az áttetszően aranyló húsleves titkát
A múlt hetünk is nagyon izgalmasan alakult, hiszen megismerkedtünk két fantasztikus alapanyaggal, a rebarbarával és a balzsamecettel, elárultuk, hogyan készül a tökéletes basmati rizs, és az egyenletes tortalapok titkát is megfejtettük.