Brutális árak jöhetnek az árstop lejárta után

Október 1-jén lejár a februárban bevezetett árstop, mely után komoly áremelkedésre kell számítani az érintett termékeknél.

Az árstop jelenleg a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, és a csirke far-hát árait is korlátozza. Az árstopot nemrégiben meghosszabbítottak, így október elsejéig még nyomott áron vehetjük az előbb említett élelmiszereket, de mennyit fizetünk majd a későbbiekben? Raskó György az RTL reggeliben próbálta megválaszolni a kérdést, aki szerint az élelmiszerárstop fokozatosan szűnhet meg, de így is hatalmas terhet jelent majd mindenkinek.

Brutális árak jöhetnek az árstop lejárta után

Lényegében mindennek az ára emelkedni fog. Jelen pillanatban olyan élelmiszerek vannak az ársapka alatt, amelyek ára a szomszédos országokban 40-50 százalékkal magasabb

– mondja Raskó György agrárközgazdász.

A szakember szerint az étolaj ára ugrik majd meg nagyon, akár 70-80 százalékkal, de egyéb termékeknél is 20-30 százalékos drágulás jöhet. A csirkemell ára is biztosan megemelkedik, a liszt viszont valószínűleg tartja az árát, hiszen már most is nagyon drága. De a sertéscombért is 30-40 százalékkal többet kell majd fizetnünk.

„A helyzet egyelőre csak rosszabb lesz, mert a különböző gabonafélék ára emelkedik a nemzetközi tőzsdéken. A sertéshús drágulása eddig visszafogott volt, de most meglódult, behozza a lemaradását. A német mintát követi ebben Magyarország” – mondja Raskó György.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...