Brutális árak jöhetnek az árstop lejárta után

Október 1-jén lejár a februárban bevezetett árstop, mely után komoly áremelkedésre kell számítani az érintett termékeknél.

Az árstop jelenleg a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, és a csirke far-hát árait is korlátozza. Az árstopot nemrégiben meghosszabbítottak, így október elsejéig még nyomott áron vehetjük az előbb említett élelmiszereket, de mennyit fizetünk majd a későbbiekben? Raskó György az RTL reggeliben próbálta megválaszolni a kérdést, aki szerint az élelmiszerárstop fokozatosan szűnhet meg, de így is hatalmas terhet jelent majd mindenkinek.

Brutális árak jöhetnek az árstop lejárta után

Lényegében mindennek az ára emelkedni fog. Jelen pillanatban olyan élelmiszerek vannak az ársapka alatt, amelyek ára a szomszédos országokban 40-50 százalékkal magasabb

– mondja Raskó György agrárközgazdász.

A szakember szerint az étolaj ára ugrik majd meg nagyon, akár 70-80 százalékkal, de egyéb termékeknél is 20-30 százalékos drágulás jöhet. A csirkemell ára is biztosan megemelkedik, a liszt viszont valószínűleg tartja az árát, hiszen már most is nagyon drága. De a sertéscombért is 30-40 százalékkal többet kell majd fizetnünk.

„A helyzet egyelőre csak rosszabb lesz, mert a különböző gabonafélék ára emelkedik a nemzetközi tőzsdéken. A sertéshús drágulása eddig visszafogott volt, de most meglódult, behozza a lemaradását. A német mintát követi ebben Magyarország” – mondja Raskó György.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...