Kiderült, meddig marad az árstop

Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy tavaszig meghosszabbítják az árstopot, így továbbra is fix áron vásárolhatunk számos terméket.

A kormány meghosszabbította jövő év április végéig az élelmiszerárstopot, így továbbra is nyomott áron szerezhetjük be a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a finomított napraforgó-étolajat, a házi sertéscombot, a csirkemellet, csirke far-hátat, a csirkehátat, a csirkeszárnyvéget, a 2,8% zsírtartalmú tehéntejet, a tyúktojást és az étkezési burgonyát.

Kiderült, meddig marad az árstop

Az agrárminisztérium által kiadott közleményben Nagy István kiemelte, az ársapkák működnek, a vásárlók ugyanis azokból a termékekből vásárolnak többet, amikhez olcsóbban jutnak hozzá.

Az AKI Piaci Árinformációs Rendszer adatai alapján az ársapkás termékekből több fogyott idén 2021 ugyanezen időszakához képest. A közleményben azt is kifejtik, hogy lehetséges, hogy a mennyiségi növekedés oka az, hogy a vásárlók raktároznak ezekből a termékekből.

Az agrárminiszter már korábban is beszélt arról, hogy szerinte csak be akarnak spájzolni a vásárlók, mert félnek, hogy véget fog érni az „akció”. Tehát az emberek lelkesedésének tudja be, hogy hiány van az árstopos termékekből.

Forrásunk volt.


Még több hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...