Ismét egekbe szökik a tojás ára

Úgy tűnik, hogy heteken belül igen komoly emelkedésre kell számítani a tojás árát illetően.

GKI szerint hamarosan 150 forintot is fizethetünk egyetlen tojásért. Ennek oka a már sokat emlegetett aszály és az energiaválság, amely egész Európában felhajtotta az árakat. Magyarországon nagyobbat drágult a tojás, mint a legtöbb uniós tagállamban, a mostani 100-140 forintos darabár a tavalyi ár két és félszeresének felel meg – írja az Agrárszektor.

Akár 150 forintot is fizethetünk egy darab tojásért

Az áremelkedés már most is brutális: az M-es méretű tojást már 110 forintért, az L-est pedig 140-ért is árulják. Tavaly ilyenkor kevesebb mint 50 forintot kértek darabjáét a KSH adatai szerint.

Soha nem adta ennyiért a tojásait Selmeczi Béla békés megyei gazda. Azt mondja, többet nem is kérhetne értük, mert nem tudnák elegen megfizetni

- olvasható az RTL Híradó oldalán.

A költségek olyan mértékben növekednek, hogy Selmeczi Béla 40 év után úgy döntött, abba is hagyja a termelést. A takarmány elképesztő mértékben drágul a pusztító aszály miatt, az elszálló energiaárakról már nem is beszélve. A gazda elárulta, hogy a tojástermelés elképesztő villanyigényes, hiszen rengeteg lámpa ég, emellett a ventilátorok is mennek. A GKI úgy véli, hogy újabb forintgyengülés jöhet, ami által tovább drágulhat a belföldi termelés, valamint a takarmány és az energia is.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...