Eszméletlen gyönyörű ezüst- és bronzgaluskát készítettünk

Ha van aranygaluska, miért ne lehetne ezüst és bronz is? Tegyétek ti is ezt a két üdítő, különleges jelenséget a desszertes tányérotokra idén karácsonykor!

Nem kell feladni a sokéves aranygaluska-hagyományokat ahhoz, hogy ezt a két hasonmást elkészítsétek. Tulajdonképpen elég csak a tésztából többet gyúrni, és többféleképpen ízesíteni azt. Avagy idén kipróbálni ezeket az új alternatívákat! A koncepció mard a régi. A kelt tésztás golyóbisokat valamilyen durvábbra darált magba, avagy mákba forgatjuk, és egy ízletes sodót kínálunk mellé. Ilyen az ezüst- és a bronzgaluska, nézzétek!

Ezüstgaluska

Mitől lehet szép, ezüstös színe a „galuskánkak"? Megoldást a porcukros mák kínál. Így most nemcsak bejgliből lesz mákos és diós, aranygaluskából is. A második elvárás az új recepttel szemben, hogy az öntete pedig ne legyen olyan sárgás, aranyszínű, mint az eredeti receptben.

Legyen lime-os, így egy kis kesernyés íze lesz, ami a mákkal jól harmonizál, és savanykás is lesz, ami a porcukor édességét ellensúlyozza majd.

Bronzgaluska

Van a sima diónál egy másik, sokkal bronzosabb küllemű dióféle, a pekán. Ettől kapja meg az alapot a második desszertünk. Az öntet most se világos, se aranysárga nem lehet. A karamella talán a legközelebbi, csillogóan fényes konyhai készítmény, ami a legjobban a bronz kategóriába beszorítható.

Picit drágább lesz így, de az íz- és látványélmény megéri, és amúgy is karácsony van, erre spóroltunk egész évben, bele kell, hogy férjen.

Tipp: ez a Bronzgaluska vegán alapanyagokkal készült, de ha szeretnétek, akkor tehettek tojást a tésztájába, és keverhetitek magas minőségű vajjal és tejszínnel a sodóját.

Aranygaluska másképpen

Lehet egy kicsit más az idei aranygaluskátok is, ha vaníliás helyett tojáslikőrös sodót készítetek mellé. A tészta tetejét megszórjátok barna cukorral, ami egy cseppet rákaramellizálódik, ettől csillogó lesz a felülete.

Fotók és receptek: Bagdi Gréta /Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több karácsonyi csoda itt:

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Nosalty

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!