Arannyal borított sütit készítettünk Liptai Claudia és Pataki Ádám társaságában

Liptai Claudiáéknál már december elején elkezdődik az ünnepi készülődés. 

Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, aSomatGold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.

„Nálam már december 1-jén elkezdődik a karácsonyi készülődés!” – vallja Liptai Claudia, aki számára, most, hogy újra kisgyerek van a családban, még fontosabbá vált ez az ünnep.

„A közös sütés-főzés elmaradhatatlan eleme a készülődésnek, és bármi legyen is az aktuálisan kedvenc sütemény, a lényeg, hogy itthon készítsük el közösen. Természetesen ilyenkor nálunk is óriási kupi marad a konyhában, és bár nincs különösebb bajom a mosogatással, ez nálunk is mumus. Azt hiszem a mosogatógép az a konyhai eszköz, amitől a legnehezebben válnék meg”– mesélte a műsorvezető, akinek éppen ezért a karácsonyi bevásárlókosarából nem hiányozhat a Somat Gold sem.

A karácsonyi készülődés annak is teret enged, hogy mindenki kibontakoztathassa kreativitását, legyen szó ajándékvásárlásról, dekorációról vagy akár sütés-főzésről. Claudia párja, Pataki Ádám cukrászmester szerint a konyhai munkálatokban teljesen kezdők is bátran belevághatnak egy-egy ünnepi finomság elkészítésébe, a titok csupán a receptekben lévő mennyiség és a konyhai technológiák pontos betartása, hiszen elég néhány gramm elmérés, vagy néhány Celsius fok különbség, és máris oda a siker.

„A legfontosabb a kitartás és az, hogy nem szabad megijedni az elsőre bonyolultabbnak tűnő feladatoktól. Ha azonban ezen túllendülünk, bátran belevethetjük magunkat a süteménykészítés rejtelmeibe. Számomra a karácsonyi asztalról nem hiányozhat a tradicionális bejgli, illetve a szilvalekvárral, vagy dióval töltött hókifli sem. Mivel szeretem a különböző nemzetek süteményeit, így az olaszok Panettonéját, vagy a németek marcipános stollenkalácsát is nagy örömmel teszem a karácsonyi asztalra” – mondta el a cukrászmester, aki szerint fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal vagy kandírozott gyümölcsökkel szinte bármilyen sütemény ünnepivé varázsolható, de az igazi ínyencek arany porral vagy csokoládéval is bátran kísérletezhetnek.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...