Az advent, a karácsonyt megelőző négyhetes időszak jó alkalom arra, hogy többször összegyűljünk hétvégén, nosztalgiázzunk, kinyissunk egy üveg bort, meg persze azon is el lehet gondolkodni, kinek mit szeretnénk ajándékozni karácsonyra. Szeretem figyelni ilyenkor az elejtett, apró megjegyzéseket, amiből ki lehet következtetni, ki mire vágyik, és hát legyen bármennyire giccses, még az adventi koszorú is kellék nálam november végétől.
Vendégváráshoz elengedem a fantáziámat, és mindenféle tapasok mellett a hagyományos aprósütiket nagyüzemben gyártom: islerek, linzerek jöhetnek minden mennyiségben, bárhova viszem őket, na ezek azok az apróságok, melyek biztos, hogy pillanatok alatt elfogynak bármilyen ízlésű társaságban.
Én a házi baracklekváros linzerért veszek meg, s mivel lekvárból rengeteg van a kamrában, ezért előszerettel pakolom az omlós tésztára. De jöhetnek a mézes, diós apróságok, most éppen valamilyen nagyon újító szellemű recepten gondolkozom, amit vajas tésztára képzelek el, illetve jó lenne leveles tésztát készíteni házilag - nem, nem őrültem meg (azt hiszem).
Pogácsa, grissini a sós kategóriából, a sajtos rúdra kiváló házi receptem van, amit szinte lehetetlen elrontani. Válogassatok a receptjeinkből, rengeteg van belőlük!