Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!
Örökkérdés, mit és hogyan érdemes lefagyasztani minőségi romlás nélkül, de mi most választ adunk arra, hogyan tedd a mélyhűtő hidegére a megmaradt aprósütit. Lássuk, milyen módszer lesz segítségedre az aprósüti esetében!
Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod mit kezdj vele
Ahhoz, hogy eredeti állapotában, torzulás és minőségbéli változás nélkül tehesd mélyhűtőbe az aprósütiket, van néhány tipp, ami segítségedre lesz.
Első, hogy várd meg, míg a tepsin kihűl a keksz vagy bármi más, mert így nem deformálódik el és kiszáradni sem fog.
A pöfeteg keksz nem elég, hogy belül borzasztóan omlós, de a külseje is felettébb izgalmas. A pikkelyesre sült süteménynek több variációja létezik, az alábbi rózsaszínű változat ...
A dejó nagyjából pontos házi receptje tartalmaz néhány furcsa alapanyagot, azonban egyszer érdemes lehet megbirkózni vele, mert mindenképpen érdekes kísérlet. Töltsük hókiflibe, és ...
Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...
Ha mázas sütiről van szó, akkor nem garantált, hogy sérülésmentesen tudod majd kivenni a mélyhűtőből, de az is jó megoldás, ha a nyers tésztát kiszaggatod, és így teszed légmentesen zárható műanyagzacskóba a formákat. Így a munka „piszkos" része már kész is, legközelebb már csak a mókás része marad az aprósüti megsütésével és díszítésével.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...
A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...
Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...
Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!
Az őzgerincformában sült baconos-sajtos csirke egy igazi közönségkedvenc étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis lenyűgözi a vendégeket. Különleges ízvilágát a bacon füstössége, a csirke puhasága és a sajt olvadt, krémes textúrája biztosítja. Ez az étel tökéletes választás lehet hétvégi ebédhez, ünnepi vacsorához vagy akár egy hétköznapi lakomához is.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...