Anyák és nagymamák receptjei – ezeket készítsd el anyák napján, ha nem találkozhatsz velük

Lesz nálatok is anyák napi csetelés? Lepd meg anyukád, készítsd el a kedvenc finomságodat, aminek a receptjét tőle tanultad. Fogyasszátok ezt közösen a beszélgetés közben.

Ezzel a kis cikkel arra szeretnénk ösztönözni titeket, hogy ha nem is tudtok találkozni édesanyátokkal vagy a nagyival, keressetek ki egyet az ő receptjeik közül, és készítsétek el anyák napjára.

  1. Ha meg akarjátok lepni őket, akkor ne is szóljatok a dologról, csak aznap a csetelésetek folyamán kapjátok elő a tányér sütit vagy pogit.
  2. Egy másik lehetőség, ha megbeszélitek velükés esetleg a tesókkal, mit süssetek előre,hogya videós családi “konferencián” mindenki ugyanazt rágcsálhassa.
  3. Megint egy másik felvetés, ha esetleg egyedül van, és nincs kedve a nagy konyhai munkához, mert ugye egy főre minek csináljon nagy felhajtást, akkor készítsétek ela kedvenc sütijét, és egy kis adagot fuvarozzatok el neki. Szigorúan maszkban, kesztyűben adjátok át, és usgyi haza, ahonnan mehet a videócset, és a jól megérdemelt közös falatozás!

Anya krumplilángosa

Burgonyás minilángos - receptet itt találtok hozzá

Frissen, és kizárólag házi baracklekvárral jó! Ez az én választásom: sós is, édes is, isteni. Hasonló a tésztája, mit a gombócé. Főtt krumpliból, tojással és egy kis sima helyett rétesliszttel készül, végül kevés olajban sütjük meg. Régen zsírban csinálták az ősök, az volt ám az igazi kalóriabomba! És valljuk be, jóval finomabb is volt, mert ami hizlal, az mindig finomabb, a fene vigye el. A legfontosabb, hogy a kinyújtott tésztát átlósan vágjuk fel, így kis rombuszokat metszünk ki belőle, és a jó isten tudja, hogy mi ennek a formának a titka, de így lesznek a legfinomabbak. Valószínűleg, mivel nem csak a szánkkal eszünk, hanem a szemünkkel is, így áll össze a legtutibb krumplilángos “ízképe”!

Nagyi meggyese

Nyolctojásos piskóta meggyel - receptért kattints ide!

Nyolc tojásos, atya ég! És neki a saját tyúkjai tojdogálták a tojglikat. Én is megcsináltam, hogy itt az oldalon elérhető legyen, de bevallom, nekem egy kicsit “fujtós”, ahogy nagyi mondaná. Ettől függetlenül frissen sütve, kakaóval vagy nagyiféle orosz teával most is be tudnám nyomni. Ha erre esik vasárnap a választás, egy picit csalok majd a tésztánál: 6 tojásból, 6 ek cukorból, 6 ek vízből, és 8 evőkanál lisztből sütöm majd, persze egy csipet só majd megy bele, de semmi sütőpor! De nagyon évődöm a dolgon, mert túlvásároltam magam tojásból, úgyhogy emiatt, és igazából a nagyi iránti tiszteletből mégis nyolcas lesz az a nyolctojásos piskóta, így kívánja a tisztesség.

Saját focaccia

A focaccia receptjét itt találod!

Anya vagyok én is, és mióta itthon ragadtunk, egy valóságos olasz mammának képzelem magam. Szerencsre nem azért, mert tésztát tésztával eszünk, és ezért felkaptam pár kilót, hanem azért, mert állandóan éhes szájakat tömök, mint egy fészekben a madáranyuka a fiókákét. Ehhez az “italomama” énemhez pedig a pizza- és focaccia-sütés kapcsolódik a legjobban.

Szőlös focaccia - receptet itt találsz hozzá!

Amióta könnyen beszerezhető a pizzaliszt, és most már az élesztő sem csak álomkép, fantasztikus dolgokat sütök. Ez maximum reggelire, uzsonnára vagy vacsorára elég, tehát az ebédet nem úszom meg. Tipikus napom: pár óra fórt szerzek vele, aztán mehet tovább a sütés-főzés, mert újból megéhezik a csapat.

Ti mit készítetek anyák napjára? Osszátok meg velünk, és mindenképpen hívjátok fel anyukátokat, nagymamátokat egy sütis köszöntésre!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...