Anger Zsoltot senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legismertebb és legkedveltebb színész kamerán innen és túl. A színészet és a rendezés mellett tavaly elindította a PhotoKitchen nevű főzőcsatornáját, ahol a gasztronómia iránti szenvedélyének hódol.
Nézzetek meg videónkat:
A Nosalty konyhájába Zsolt a Gorenje és a Kotányi által szponzorált Van sütnivalónk! Receptverseny alkalmából látogatott el, ahol egy ízig-vérig ünnepi receptet készített, hiszen mindjárt itt a húsvét. A torta pasqualina egy spenótos-ricottás töltelékkel és tojásokkal töltött pitetorta, ami hagyományos húsvéti fogásnak számít Olaszország-szerte. Eredetileg Liguria régióból, azon belül Genovából származik, ahol tradicionálisan 33 rétegesre készítették a tésztát - minden egyes réteg Krisztus egy-egy életévét szimbolizálta.
A torta pasqualina receptje természetesen az évszázadok során leegyszerűsödött, a spenót-ricotta-tojás hármasa azonban megmaradt. Ha ti is elkészítenétek húsvétra, lessetek el pár trükköt Zsolttól:
- A torta- vagy piteformát, amiben készítjük, érdemes az elején kivajazni-kilisztezni, majd hűtőben kidermeszteni, így a belekerülő tészta jó ropogós lesz kívülről.
- Fűszerezzünk bátran, szerecsendió mindenképpen menjen a töltelékbe, emellett bármilyen zöldfűszer és egy kevés chili is jól áll neki.
- A spenótot pirított új- és fokhagymán pároljuk le, így sokkal ízesebb lesz a töltelék.
- A ricottát használat előtt tegyük legalább fél órára papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle.
- A pite tetejét hagyományos befedés helyett inkább díszítsük kreatívan az oda szánt tésztával.
- A sütőt melegítsük elő jó forróra (200 fok), majd miután beletettük a tortát, azonnal vegyük vissza 180 fokra, így lesz kívül ropogós, belül omlós a tészta
- A kész pitét pedig hagyjuk hűlni, mielőtt kivennénk a formából, hogy szépen vágható legyen.
Ezeknek a praktikáknak a betartásával egészen biztosan remekül fog sikerülni a torta pasqualina, és valódi dísze lesz az ünnepi asztalnak!
Ha ti is töltenétek fel egy új, sütőben készült és szuperfűszeres receptet az oldalunkra, most mindenképpen érdemes, ugyanis ha benevezitek a receptet a Van sütnivalónk! Receptversenyünkre, értékes Gorenje konyhai eszközöket és Kotányi fűszercsomagot nyerhettek.
A főnyeremény egy Gorenje OptiBake beépíthető sütő, a nyertes receptet pedig Anger Zsolt is elkészíti! A receptversenyről és a nevezési szabályokról ide kattintva olvashattok részletesebben.
További jó sütés-főzést kívánunk nektek!
Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran az info@nosalty.hu-n!