Készítsd el te is Anger Zsolt mennyei olasz spenótpitéjét idén húsvétra

Zsolt az új, a Gorenje és a Kotányi támogatásával induló receptversenyünk apropóján készített torta pasqualinát a Nosalty konyhájában. Ezt a szemrevaló húsvéti pitét ti is könnyen elkészíthetitek, saját receptetekkel pedig akár egy új sütőt is nyerhettek!

Anger Zsoltot senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legismertebb és legkedveltebb színész kamerán innen és túl. A színészet és a rendezés mellett tavaly elindította a PhotoKitchen nevű főzőcsatornáját, ahol a gasztronómia iránti szenvedélyének hódol.

Nézzetek meg videónkat:

A Nosalty konyhájába Zsolt a Gorenje és a Kotányi által szponzorált Van sütnivalónk! Receptverseny alkalmából látogatott el, ahol egy ízig-vérig ünnepi receptet készített, hiszen mindjárt itt a húsvét. A torta pasqualina egy spenótos-ricottás töltelékkel és tojásokkal töltött pitetorta, ami hagyományos húsvéti fogásnak számít Olaszország-szerte. Eredetileg Liguria régióból, azon belül Genovából származik, ahol tradicionálisan 33 rétegesre készítették a tésztát - minden egyes réteg Krisztus egy-egy életévét szimbolizálta.

Anger Zsolt és a húsvéti csodapite

A torta pasqualina receptje természetesen az évszázadok során leegyszerűsödött, a spenót-ricotta-tojás hármasa azonban megmaradt. Ha ti is elkészítenétek húsvétra, lessetek el pár trükköt Zsolttól:

  • A torta- vagy piteformát, amiben készítjük, érdemes az elején kivajazni-kilisztezni, majd hűtőben kidermeszteni, így a belekerülő tészta jó ropogós lesz kívülről.
  • Fűszerezzünk bátran, szerecsendió mindenképpen menjen a töltelékbe, emellett bármilyen zöldfűszer és egy kevés chili is jól áll neki.
  • A spenótot pirított új- és fokhagymán pároljuk le, így sokkal ízesebb lesz a töltelék.
  • A ricottát használat előtt tegyük legalább fél órára papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle.
  • A pite tetejét hagyományos befedés helyett inkább díszítsük kreatívan az oda szánt tésztával.
  • A sütőt melegítsük elő jó forróra (200 fok), majd miután beletettük a tortát, azonnal vegyük vissza 180 fokra, így lesz kívül ropogós, belül omlós a tészta
  • A kész pitét pedig hagyjuk hűlni, mielőtt kivennénk a formából, hogy szépen vágható legyen.
Ricotta, spenót és tojás, ettől lesz csodás ez a húsvéti pite. Pontos receptért katt a képre!

Ezeknek a praktikáknak a betartásával egészen biztosan remekül fog sikerülni a torta pasqualina, és valódi dísze lesz az ünnepi asztalnak!

Kívül ropogós, belül omlós és szaftos - ilyen a torta pasqualina. Zsolt receptjéért katt a képre!

Ha ti is töltenétek fel egy új, sütőben készült és szuperfűszeres receptet az oldalunkra, most mindenképpen érdemes, ugyanis ha benevezitek a receptet a Van sütnivalónk! Receptversenyünkre, értékes Gorenje konyhai eszközöket és Kotányi fűszercsomagot nyerhettek.

A főnyeremény egy Gorenje OptiBake beépíthető sütő, a nyertes receptet pedig Anger Zsolt is elkészíti! A receptversenyről és a nevezési szabályokról ide kattintva olvashattok részletesebben.

További jó sütés-főzést kívánunk nektek!

Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran az info@nosalty.hu-n!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...