Amikor a zsűrinek is bizonyítania kell a tudományát

Számtalanszor hívnak zsűrizni főzőversenyre. Hiszik, nem hiszik, ez különösen akkor kemény feladat, ha egy baráti társaság hív meg.

Ezen a hétvégén Tökön voltam, egy olyan cégnél, akik egyben nagyszerű közösség is.Feladatom az volt, hogy a bográcsételeket értékeljem és én is készítsek egyet. Persze voltak megjegyzések. Volt, aki azt mondta, mutassa meg a zsűri is a rátermettségét! Volt, aki nem bízott magában és azt mondta, milyen jó, hogy a zsűri is főz, mert biztos lesz ehető étel a rendezvényen. Természetesen kaptam a többi megjegyzést is, főleg amikor hozzá kezdtem az alapanyagok megtisztításához.

Az igazi beszólások, akkor jöttek, amikor tűzet kellet gyújtanom. Hozzá kell tennem, ha nekem kellene azt a tüzet meggyújtani, amin főzők, akkor valószínűleg éhen maradnék. Az úttörőcsapatból kirúgtak, cserkész soha nem voltam, így a tűzrakó tudományom a nullával egyenlő. Szerencsére ebben is segítettek. Az egyik zsűri társam látva tűzgyújtási hozzá nem értésemet, leguggolt és pillanatok alatt begyújtotta a tűzet. Az egyik résztvevő kismama megsajnált és segített zöldséget pucolni. A séfek már nem pucolnak zöldséget, csak odaszólnak a tanulónak: fiam, hozz ezt, hozz azt! Na, ez meg is látszott. Szép lassan vagy öten segédkeztek nekem, hát ezért séf a séf.

Különben a bulin jó hangulat kerekedett, az összes étel jól sikerült és az én kapros malacragumnak is nagy sikere volt. Mindenkit biztatnék: főzzenek! Most is bebizonyosodott, hogy jó társaságban minden csak jól sikerülhet. Szerintem pedig a szabadtéri főzés csak ürügy arra, hogy egy jó társaság jól szórakozzon.

„Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...