Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz feladat cukormentes tortillalapokat venni. Oké, nyilván csak minimális az, amit hozzápasszintanak, de a szabály az ugye szabály. Aztán végül csak sikerült találnom olyat, amiben egy gramm sincsen, úgyhogy semmi nem állhatott a reggeli burritom útjába.
Tolom ugye ezt a #fitthuszár projektet, amelynek az az egyik legnagyobb meglepetése, hogy képes vagyok reggelizni. Eddig mindig azt mondtam, hogy én nem vagyok olyan korán még éhes, de ez kamu. Baromira éhes vagyok, csak kávéval szépen elnyomtam ezt az érzést. Ehhez jött még, hogy nem az a fajta ember vagyok, aki reggel képes még időt szánni a kajával való pepecselésre, így most olyan megoldásokat kell keresnem, amivel jól és gyorsan feltankolom magam. Ez a burrito pont ilyen, mert előző este simán össze lehet rakni, izgalmasabb, mint egy szendvics, de semmivel több főzőtudás nem kell hozzá, és legalább olyan változatosan elkészíthető.
A mostani rétegek a következők: tortilla, tojáspalacsinta, egy réteg snidlinges Philadelphia krémsajt (ez is cukormentes!), friss bébispenót, tonhal, kevés citromlé. Ebből szerintem csak a tojáspalacsinta szorul magyarázatra. Csak én hívom így, mert a technika nekem ezt juttatja eszembe, viszont sokkal egyszerűbb. Serpenyő méretétől függően egy vagy két tojást jól felverek kevés sóval, aztán a forró serpenyőt kikenem olajjal, akárcsak egy palacsinta sütése előtt. Bele a tojás, amit megforgatok benne - úgy, mint a palacsintatésztát - , hogy mindenhova egyenletesen jusson. Mehet rá egy fedő, és alacsony lángon készre sütöm, azaz addig, hogy teljesen megszilárduljon. Finoman egy szilikonlapáttal a szélét fellazítom, és kicsusszantom a serpenyőből. Ennyi. Egyébként önmagában is lehet használni alapnak, mármint a tekeréshez, de így reggelire azért nekem simán belefér egy tortilla mellé.
És akkor ezt lehet szépen variálgatni, de amitől ezek a burritok igazi napkezdő fogások, az az, hogy a tojás különböző formáit (rántotta, omlett, főtt) rejtik magukban egyéb töltelékekkel (avokádó, sonka, paradicsom, sajt, bab, bármi).Csak feltekeritek, fóliába csomagoljátok, és így még a melóban is kultúráltan meg lehet enni.