Amiben a nagyi nem tud tanácsot adni: így melegítsd újra a tegnapi pizzát!

Íme néhány trükk, amivel a pizzád újra olyan finom és ropogós lehet, mint amikor kiszállították, vagy először megsütötted. Egy biztos: SEMMIKÉPP NE MIKRÓZD!

Mi a közös a rántott húsban és a pizzában? Egyik sem jó annyira másnap fogyasztva, akár mi készítjük, akár rendeljük. A receptkönyvekből, és a pizzafutártól sem fogjuk megtudni, hogy melegíthetjük meg a pizzát úgy, hogy az ugyanolyan ropogós és finom legyen, mint az első alkalommal. A mikrózás jó ötletnek tűnhet, de valójában nem éred el vele a tökéletes ízt és állagot. Íme két egyszerű módszer a Taste of Home-tól, amit lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod.

Csak akkor mikrózd meg a pizzát, ha nincs időd, és jó a kiszáradt változat is

Süsd újra sütőben!

Óvatosan kell bánnod a pizzával, ha a sütőben akarod újramelegíteni, mert könnyen kiszáradhat.

  • Első lépésben melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Addig ne tedd a sütőbe a pizzát!
  • Ezután tegyél alufóliát a tepsire, majd helyezd ezeket is a sütőbe néhány percre. Fontos, hogy addig ne rakd rájuk a pizzát, amíg át nem melegedtek.
  • Végezetül, óvatosan helyezd a pizzát a tepsire. Rakd a sütőbe 10 percre, de közben azért figyeld, nehogy odaégjen. Az eredmény egy forró, ropogós pizza lesz majd.

Receptajánló:

Eredeti nápolyi pizza alaptészta

A párom Nápolyban elvégzett egy elég neves pizzatanfolyamot. A recept az eredeti nápolyi pizzarecept. Nyilván pozitívum, ha valaki kemencében ki tudja sütni őket, úgy kapja meg a pizza az ...

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Eredeti olasz pizza

Az eredeti jelző a tésztára értendő. Ez nem egy gyors verzió! Fárasztó és hosszú időbe telik, de az igazi olasz pizza bizony így készül. Hidd el, megéri! ;)  A feltét természetesen ...

Melegítsd meg serpenyőben!

Ha nincs kedved a sütővel bajlódni, akkor használhatod a serpenyődet is. Mindenképp tapadásmentes eszközt használj. Így melegítheted át a pizzát benne:

  • Közepes hőfokon, 2-3 percigkezd el melegíteni a hideg pizzát a serpenyőben.
  • Csepegtess vizet a serpenyőbe úgy, hogy a víz ne érje a pizza tetejét, csak az oldalait.
  • Tegyél fedelet a serpenyő tetejére, és melegítsd a pizzát még néhány percig, majd vedd ki belőle.

Ha egy kis plusz élvezetet szeretnél, akkor érdemes sajtot reszelned a tetejére a végén!

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...