Ezért nem kennek vajat a szendvicsre Amerikában

Számunkra elképzelhetetlen, hogy ne kenjük meg a kenyeret vajjal, az amerikaiaknak azonban ez egyáltalán nem evidens, sőt.

Egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer világított rá a tényre, milyen furcsa, hogy a franciák vajat kennek a szendvicsükre.

Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj

– mondja TikTok-videójában a nő, aki azt is hozzáteszi, hogy sokaknak ez undorító lehet, de neki nagyon ízlik.
@americanfille Beurre it up baby 🧈😂 #frenchculture #frenchpeople #jambonbeurre #parisien ♬ original sound - Amanda Rollins

Miért nem szeretik az amerikaiak a vajat?

Valószínűleg ennek az lehet az oka, hogy Amerikában nem elég jó a vaj minősége. Az Európában kapható vajnak magasabb vajzsírszázalékúnak kell lennie, mint az amerikainak, ez pedig rengeteg ízt ad hozzá.

A tengerentúlon készült vajakat leginkább főzéshez és sütéshez használják, jobb minőségű tejterméket igazán nehezen találnak a boltokban a fogyasztók.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...