Ezért nem kennek vajat a szendvicsre Amerikában

Számunkra elképzelhetetlen, hogy ne kenjük meg a kenyeret vajjal, az amerikaiaknak azonban ez egyáltalán nem evidens, sőt.

Egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer világított rá a tényre, milyen furcsa, hogy a franciák vajat kennek a szendvicsükre.

Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj

– mondja TikTok-videójában a nő, aki azt is hozzáteszi, hogy sokaknak ez undorító lehet, de neki nagyon ízlik.
@americanfille Beurre it up baby 🧈😂 #frenchculture #frenchpeople #jambonbeurre #parisien ♬ original sound - Amanda Rollins

Miért nem szeretik az amerikaiak a vajat?

Valószínűleg ennek az lehet az oka, hogy Amerikában nem elég jó a vaj minősége. Az Európában kapható vajnak magasabb vajzsírszázalékúnak kell lennie, mint az amerikainak, ez pedig rengeteg ízt ad hozzá.

A tengerentúlon készült vajakat leginkább főzéshez és sütéshez használják, jobb minőségű tejterméket igazán nehezen találnak a boltokban a fogyasztók.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...