Amerika desszertkedvencei

Brownie, cupcake és sajttorta - a három top desszert exportcikk, amit szinte mindenki imád. Most megmutatjuk, hogy mi hogyan készítjük őket legszívesebben!

Keresési statisztikáinkban mindig előkelő helyen szerepelnek ezek a desszertek, így felesleges is lenne vitatni a népszerűségüket. Egyszerűek, gyorsak, jól variálhatók. Na jó, a sajttorta azért kihívások elé tudja állítani az embert, ahogy azt már Kitti is megtapasztalta. A brownie-t szerintem már senkinek nem kell bemutatni, a cupcake pedig tulajdonképpen a közkedvelt muffin egy turbózott változata. Kicsit kisebb, a tetején émelyítő cukormázzal, díszekkel, meg amivel csak akarjuk. Igazi édességmámor, ami ráadásul egy kis ékszerdoboznak is beillik. Nézzétek csak meg a Magnolia Bakery desszertjeit! Nagy álmom, hogy egyszer beszabadulok az egyik cukrászdájukba.

A brownie és a muffin egyébként ma már a sarki pékségben is az állandó kínálat része, a cheesecake pedig gyakori vendége az éttermek desszertkínálatának. Ez utóbbit készíthetjük egyszerűen, csupán hűtéssel, és New York-i módra is, sütéssel, gyümölcs szósszal nyakon öntve.

Nézzük, hogy mi hogy készítjük őket a legszívesebben!

Brownie

Diós brownie

Sok-sok csokival, egy kis dióval és jéghideg vanília fagyival az igazi. A brownie titka a krémes belsőben rejlik. Nem szabad túlsütni, nem szabad kiszárítani. Az a lényeg, hogy a belseje még egy kicsit "nyers" maradjon, hogy érezzük a csokoládé krémességét.

Cupcake

Red velvet cupcake

A red velvet (vörös bársony) őrületbe már egy ideje én is szerettem volna becsatlakozni, így pont kapóra jött az ötlet, hogy megmutassuk, hogyan készítjük Amerika kedvenceit. Lehetett volna még cifrázni, de én különösebben nem rajongok a cukordíszekért. A készítés közben szerezett nagy tanulságot azonban mindenképp meg kell, hogy osszam veletek: a természetes, adalékmentes ételszínező porból akár egy fél kilónyit is rakhatnánk a tésztába, akkor sem kapjuk meg a hőn áhított színt. Fogadok, hogy az amerikaiaknak van erre valami spéci cuccuk.

Sajttorta

Joghurtos-limeos sajttorta

Talán azt már lehet tudni rólam, hogy nem igazán kedvelem a nagyon pepecselős recepteket. Butaság, tudom, egyszer biztosan kinövöm majd, de amíg folyamatos rohanás az életem, addig nem hiszem, hogy ez változni fog. Úgyhogy a sajttortából is az egyszerű és expressz változatot szeretem, ahogy ezt bizonyára ez a recept is mutatja. Igazi tavaszi, már-már nyárindító desszert.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...