Úgy tűnik, Alzheimer-kórhoz vezethet, ha így étkezel

Egy új tanulmány szerint akár Alzheimer-kórt is okozhat, ha nem megfelelően étkezünk. Nézzük a részleteket!

Demenciát okozhat az egészségtelen táplálkozás egy új tanulmány szerint – írja a Science Alert. A kutatók 108 Alzheimer-kóros és 330 egészséges embert vizsgáltak a vizsgálat során.

Akár ehhez is vezethet a helytelen étkezés

Az Alzheimer-kórral kapcsolatban rengeteg kutatást végeznek, ugyanis az orvosok még mindig nem tudják pontosan, miért is alakul ki ez a betegség. Arra már rájöttek, hogy a genetika befolyásolja a kialakulását, de már arra is van bizonyíték, hogy a nem megfelelő étkezés is hozzájárul.

A most publikált tanulmányból kiderült, hogy a húsalapú és ultrafeldolgozott élelmiszerek napi szintű fogyasztása, illetve a kevés zöldség- és gyümölcsbevitel összefüggésben lehet a demencia kialakulásával.

Tahera Ahmed, a Bond Egyetem munkatársa elmondta, az Alzheimer jellemzően a középkorú embereknél kezd el kialakulni, de a jóval fiatalabb korban folytatott életmódunk is hatással lehet rá.

Ettől függetlenül a kutatók azt állítják, hogy további kutatásokra van szükségük ahhoz, hogy bizonyosságot nyerjen, hogy Alzheimer-kór közvetlenül az egészségtelen étkezés okozza.

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is érdemes elolvasnod:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!