A fűszer, amit mindig szórj a levesre, ha jól akarsz aludni

A mai stresszes világban nehéz igazán jót aludni, így könnyedén előfordulhat, hogy egy kis extra segítség kell. Szerencsére van egy fűszer, mely megoldás lehet a problémára.

A megfelelő alvás elengedhetetlen az egészséged szempontjából, így érdemes mindent megtenni azért, hogy tényleg megfelelően pihenj az éjszakai órákban. Szerencsére van egy fűszer, mely rengeteget segíthet ebben, ráadásul nagyon könnyen beszerezhető és megfizethető.

Ez pedig nem más, mint a tárkony, mely kiválóan passzol húsokhoz, halakhoz, tojáshoz, bár legfőképp a levesekbe szórjuk.

Tejfölös borjúraguleves

Egy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít. Aki szereti a leveseket és szeret új recepteket kipróbálni, annak ajánlom csak igazán. Nálunk gyakran kerül az asztalra, és nagy ...

Hogyan segíti a tárkony az alvást?

Talán nem tudtál róla, de a tárkony az ürömfajták csoportjához tartozik, mely növények javítani tudják az alvásminőségedet. Ezt egy kis résztvevőszámmal indított kutatás adatai is igazolják. A vizsgálat során a tárkony szedatív és alvásciklus-reguláló hatását is sikerült bizonyítani.

Persze szükség lesz még további kutatásokra is, hogy ezt bebizonyítsák, addig is, ha rosszul alszol, érdemes lehet lefekvés előtt beverni egy nagy tál tárkonyos levest.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az alvásról itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...