Ha nem akarsz ráncokat, ne aludj ebben a pozícióban

Sokan mindent megtennénk azért, hogy ne legyünk ráncosak. A szakértők szerint többek közt az sem mindegy, milyen pozícióban alszunk.

Alvásunk rengeteg mindenre hatással van. Befolyásolja a gerincünk állapotát, hatást gyakorol az emésztésünkre, de még a fogyásunkra is. Amellett, hogy figyelnünk kell az alvásunk minőségére, az is fontos, hogy milyen pozícióban hajtjuk álomra a fejünket. Legalábbis ha nem szeretnénk ráncokat.

Ha nem akarsz ráncokat, ne aludj ebben a pozícióban

Oldalasan ráncos

Egyre több tiktoker beszél arról, hogy az oldalon fekvés ráncokat okozhat, a szakértők szerint pedig van némi igazságalapja az állításaiknak. Miranda Wilson ápoló szerint például ezek az alvási ráncok gyakran függőlegesek, és az ember homlokán, az orr két oldalán, vagy a szemek alatt jelennek meg. Először csak nagyon halványan, azonban idővel mélyülnek.

Ha következetesen hasonló helyzetben alszol az oldaladon - amire a legtöbb ember hajlamos -, akkor az arcodnak ezt az oldalát nyomod össze napi hét-nyolc órán keresztül. Ez összeadódhat

– mondja Dr. Ife J. Rodney dermatológus.

A háton fekvő emberek arcára csupán a gravitáció hat, azonban az oldalukon és hasukon alvók arcát folyamatos nyomás éri, mely összeadódva idővel ráncokat okozhat.

Nem minden az alvásnak köszönhető

A ráncokat számos dolog okozza - rendszeres mozdulatok, napozás, genetika, táplálkozási szokások és környezeti tényezők, mint például a környezetszennyezés. Ugyanakkor sokszor láttam már, hogy a pácienseim bal vagy jobb arcán mélyebbek a ráncok, ők pedig megesküsznek rá, hogy azon az oldalon szoktak aludni

– magyarázza Dr. Gary Goldenberg bőrgyógyász.

Az öregedést igazából nem lehet megúszni, bárhogy is szeretnénk, hiszen minden ránc vagy vonal mélyül a kor előrehaladtával.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az alvásról itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...