Álomszép mézeskalács-karácsonyfák

Nem minden karácsonyfa hullatja a levelét és szúr meg mindenkit, aki elmegy mellette. Ezekkel a mézeskalácsból készült szépségekkel nincsenek ilyen problémák.

A karácsony és a mézeskalács illata elválaszthatatlan egymástól. A gyönyörű kis kekszek igazi díszei lehetnek nem csak az ünnepi asztalnak, de akár a karácsonyfának is. De mi történik akkor, ha magából a mézeskalácsból építünk karácsonyfát? Az alábbi képeken látható szépségek magukért beszélnek.

Az egyenletesen változó méretű mézeskalácscsillagokat fehér vagy színes tojáshab tartja össze, és a díszítésnek csak a fantázia szabhat határt. Ha papíron, vonalzó segítségével kimérjük a csillagok méretét, majd számításaink alapján papírsablonokat készítünk, ami mentén kivágjuk a tésztából a kívánt formát, semmi sem állhat az utunkba, hogy mi is ilyen szép alkotással kápráztassuk el a családunkat.

Ha kevésbé vagyunk ügyesek, négy egyenlő szárú háromszögsüti óvatos összeillesztésével modern, de nem kevésbé látványos édességet készíthetünk.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...