Az aloe vera igazi csodanövény, aminek zselés anyagát például a csípésre vagy égési sérülésre is kenhetjük, azonban azt kevesen tudják, hogy ez az anyag fogyasztható is. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy te magad készíts az aloe verából házi üdítőt!
Fontos tudni, hogy az aloe vera teljes egésze nem kerül bele a házi italba, ugyanis a levelek felszíne és a zselés réteg között elhelyezkedő anyag komoly emésztési problémákat okozhat.
Az úgynevezett aloe-latex elfogyasztása kíméletlen gyomorgöccsel járhat, várandós nők számára pedig kimondottan veszélyes.
Mivel sárgás színű az aloe-latex, ezért könnyedén megkülönböztethetjük az átlátszó aloe vera zselétől, attól az anyagtól, amire nekünk szükségünk lesz az ital elkészítéséhez. A zselés anyag nagyon értékes, ugyanis bőrnyugató hatása mellett méregtelenít és serkenti az anyagcserét is.
Így készítsd az aloe verás üdítőt!
- Első lépésként, vágd fel kisebb darabokra a levelét, így könnyebben tudod majd az aloe-latextől megszabadítani a zselés részt.
- Miután sikerült kinyerni a zselés anyagot, egy kancsóban vagy tálban keverjük össze (ásvány)vízzel, gyümölcslével vagy gyümölcsdarabokkal, amit szintén vízzel húzzunk fel.
- Turmixoljuk össze, majd hagyjuk állni minimum 20-30 percet, amíg eltűnik a felszínéről a hab.
- Az utolsó lépés, hogy folyassuk át szűrőn, akár többször. Kicsit behűtve, jégkockával már fogyaszthatjuk is!
Ha még több olvasnivalóra vágysz: