Így készíts aloe vera üdítőt házilag a saját növényedből!

Az aloe vera csodás hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nem véletlenül számos gyógyszer és kozmetikum alapját adja ez a lakásban is boldogan élő növény. Ráadásul nemcsak külsőleg használható fel a növényből kinyert zselés anyag, hanem meg is ihatjuk! Máris mutatjuk, hogyan készíthetsz te is házi üdítőt az aloe verából!

Az aloe vera igazi csodanövény, aminek zselés anyagát például a csípésre vagy égési sérülésre is kenhetjük, azonban azt kevesen tudják, hogy ez az anyag fogyasztható is. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy te magad készíts az aloe verából házi üdítőt!

Egyszerűbb, mint gondolnád a házi aloe vera üdítő készítése!

Fontos tudni, hogy az aloe vera teljes egésze nem kerül bele a házi italba, ugyanis a levelek felszíne és a zselés réteg között elhelyezkedő anyag komoly emésztési problémákat okozhat.

Az úgynevezett aloe-latex elfogyasztása kíméletlen gyomorgöccsel járhat, várandós nők számára pedig kimondottan veszélyes.

Mivel sárgás színű az aloe-latex, ezért könnyedén megkülönböztethetjük az átlátszó aloe vera zselétől, attól az anyagtól, amire nekünk szükségünk lesz az ital elkészítéséhez. A zselés anyag nagyon értékes, ugyanis bőrnyugató hatása mellett méregtelenít és serkenti az anyagcserét is.

Zöld juice, azaz a Green Glowing Drink

Tiktokon nagyon elterjedt ital ez a zöld zöldség-gyümölcslé, ami jótékony hatással van az emésztésre, puffadásra, bőrre, úgyhogy mindenképp ki kellett próbálnunk. Ízlés szerint 1-2 ...

Fermentált csipkebogyóital

Az áztatott csipkebogyóteát még egy lépéssel tovább vihetjük, ha pár napig hagyjuk fermentálódni (némi segítséggel persze). Így C-vitamintartalma is megmarad, valamint gyarapodik a ...

Fügefalevélszörp

A fügefa levelét több módszerrel is hasznosíthatjuk, tartósíthatjuk: ezek egyike a szörpkészítés. Végtelenül egyszerű folyamat, ráadásul a levél ingyen van, kár lenne hát kihagyni ...

Így készítsd az aloe verás üdítőt!

  • Első lépésként, vágd fel kisebb darabokra a levelét, így könnyebben tudod majd az aloe-latextől megszabadítani a zselés részt.
  • Miután sikerült kinyerni a zselés anyagot, egy kancsóban vagy tálban keverjük össze (ásvány)vízzel, gyümölcslével vagy gyümölcsdarabokkal, amit szintén vízzel húzzunk fel.
  • Turmixoljuk össze, majd hagyjuk állni minimum 20-30 percet, amíg eltűnik a felszínéről a hab.
  • Az utolsó lépés, hogy folyassuk át szűrőn, akár többször. Kicsit behűtve, jégkockával már fogyaszthatjuk is!

Forrásunk volt.


Ha még több olvasnivalóra vágysz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...